Το "άκυρο" της Μπαρσελόνα στον Μπενζεμά

Την άνοιξη του 2008 η Μπαρσελόνα έφτασε μία ανάσα από την απόκτηση του Καρίμ Μπενζεμά από τη Λυόν. Όμως έκανε πίσω λόγω του προβληματικού χαρακτήρα του Γάλλου επιθετικού.
Συγκεκριμένα, ο τότε αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, πήρε την εντολή να βρει τον αντικαταστάτη του Σαμουέλ Ετό, καθώς είχε ήδη ληφθεί η απόφαση να πωληθεί ο Καμερουνέζος, εξαιτίας του χαρακτήρα του.
Ο Μπεγκιριστάιν είχε υπόψη του τον Μπενζεμά και ταξίδεψε στη Γαλλία, ώστε να μιλήσει και μαζί του, αφού τα είχε βρει με τον πρόεδρο της Λυόν. Μάλιστα με τον Ζαν Μισέλ Ολάς τα είχανε βρει στα 30 εκ ευρώ. Όμως ο Μπεγκιριστάιν διέκρινε πράγματα που δεν του άρεσαν, μάζεψε πληροφορίες, το συζήτησε και με τον προπονητή, Φρανκ Ράικαρντ, και πήραν την απόφαση να μην προχωρήσουν στη μεταγραφή εξαιτίας όσων έμαθαν για τον χαρακτήρα του.
Και όλα αυτά, ενώ ο Γάλλος φορ έδινε ήδη συνεντεύξεις στα Καταλανικά ΜΜΕ, εκφράζοντας την τρελή επιθυμία του να ντυθεί στα Μπλαουγκράνα. Τελικά λίγα χρόνια αργότερα θα φορούσε τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης.