Σούπερ Λιγκ: Βαριά τιμωρία του Παναθηναϊκού

Βαριά ήταν η τιμωρία που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ στον Παναθηναϊκό για τα μακράς έκτασης επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το οποίο δεν διεξήχθη ποτέ.
Το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας κατακύρωσε το παιχνίδι με 3-0 στους «Ερυθρόλευκους», ενώ τιμώρησε τους γηπεδούχους με αφαίρεση 3 βαθμών, αποκλεισμό της έδρας για 4 αγωνιστικές και πρόστιμο 190.000 ευρώ. Οι «Πράσινοι» έχουν δικαίωμα έφεσης. Αναλυτικά η απόφαση:
«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:
Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας».
Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ.
Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Τέλος, θεωρεί  ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.)».