«Ο Μπεκενμπάουερ εξαγόρασε ψήφους για το Μουντιάλ της Γερμανίας του 2006!»

Δεν σταματάνε τα σκάνδαλα που αφορούν το γερμανικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνει ο Φραντς Μπεκενμπάουερ για τον οποίο η Daily Mail κάνει μια σοβαρότατη καταγγελία.
Καταγγελία η οποία αφορά... υπόγειες μεθόδους που ακολούθησε η γερμανική ομοσπονδία, προκειμένου να αναλάβει την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006. Ο Μπεκενμπάουερ, τότε πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και της Μπάγερν, φέρεται να εξαγόρασε το 2000 την ψήφο της Μάλτας!
Κάτι που σύμφωνα με την Daily Mail έγινε«κλείνοντας» έναντι 250.000 δολαρίων φιλικό μεταξύ των Βαυαρών και της εθνικής ομάδας της χώρας (σ.σ. πραγματοποιήθηκε το 2001). Ποσό το οποίο θα κατέβαλε ο όμιλος ΜΜΕ Κιρχ ως αγορά (υποτίθεται) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του φιλικού. Να σημειώσουμε εδώ όμως ότι γερμανικός όμιλος του Λίο Κιρχ (σ.σ. κήρυξε πτώχευση το 2002) ήταν και εκείνος που είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ του 2006, συνεπώς θα κέρδιζε πολλά εκατομμύρια, αν η Γερμανία αποκτούσε την διοργάνωση.
Κατόπιν να σημειώσουμε ότι πέντε εβδομάδες αργότερα, ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας της Μάλτας, Γιόζεφ Μιφσούντ, είχε ψηφίσει υπέρ της Γερμανίας για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ.
Εξάλλου προ ημερών, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε γράψει καταγγελία πως οι Γερμανοί είχαν στη διάθεσή τους 6,7 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ψήφων, προκειμένου να πάρουν τη διοργάνωση στην πατρίδα τους.
Επιπλέον, ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας της Μάλτας, Νόρμαν Ντεμάγιο, υποστήριξε ότι ο Μπεκενμπάουερ συμμετείχε αυτοπροσώπως στις διαπραγματεύσεις με τον Μιφσούντ για το φιλικό με τη Μάλτα τον Ιούνιο του 2000.
Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή της τη ρήτρα εμπιστευτικότητας, που οι δύο πλευρές υπέγραψαν: «Οι Γερμανοί πάντα έλεγαν πως δεν έκαναν κάτι παράτυπο. Μπορεί να μην έβαλαν εκείνοι χρήματα σε φακέλους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Τα κομμάτια του παζλ ενώνονται», δήλωσε χαρκατηριστικά ο Ντεμάγιο για να προσθέσει: «Δώστε μου έναν καλό λόγο γιατί η Μπάγερν να ταξιδέψει στη Μάλτα, να πληρώσει όλα τα έξοδα και να μας δώσει 250.000. Αυτό προσβάλει τη νοημοσύνη μου».
Τελικά η Γερμανία ανέλαβε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την υποψηφιότητα της Αγγλίας να πέφτει στο κενό. Να προσθέσουμε ότι ο Μπεκενμπάουερ τελεί υπό διερεύνηση από την επιτροπή ηθικής της FIFA για τη μη συνεργασία του με τις αρχές στην έρευνα για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022.
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr