Τελεσίγραφο της Coca Cola στον Μπλάτερ: Παραιτήσου αμέσως!

Ο ένας μετά τον άλλο οι μεγαλύτεροι χορηγοί της FIFA απαιτούν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, να παραιτηθεί αμέσως, κατηγορώντας τον ότι καταστρέφει την εικόνα της.
Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, δύο από τους μεγαλύτερους χορηγούς της της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η Coca Cola και η McDonald’s Corp. σε ανακοινώσεις τους που εκδόθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών η μία από την άλλη το βράδυ της Παρασκευής, απαιτούν από τον Σεπ Μπλάτερ να παραιτηθεί αμέσως, κατηγορώντας τον ότι καταστρέφει την εικόνα της.
Στη ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της, η Coca Cola αναφέρει «Κάθε μέρα που περνά η εικόνα και η φήμη της FIFA αμαυρώνεται. Η FIFA χρειάζεται ενδελεχείς και επείγουσες μεταρρυθμίσεις και αυτές μπορεί να γίνουν μόνο με μια αληθινά ανεξάρτητη προσέγγιση. Ακριβώς τις ίδιες εκφράσεις χρησιμοποιεί στην δική της ανακοίνωση και η McDonald’s.
Ο Μπλάτερ που ερευνάται από την Ελβετική δικαιοσύνη για σκάνδαλα χρηματισμών έχει δηλώσει ότι δεν θα αποχωρήσει από την Ομοσπονδία παρά μόνον όταν αναδειχθεί νέος πρόεδρος τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Η Coca-Cola, η McDonald’s Corp. και η Visa Inc. είναι οι μεγαλύτεροι χορηγοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πληρώνοντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο τόσο για την λειτουργία της FIFA όσο και για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων.
thetoc