Μεγάλο σκάνδαλο! Διαιτητής καταγγέλλει πιέσεις για να ευνοήσει τη Ρεάλ στο Κλάσικο!

Μεγάλο σκάνδαλο στην Ισπανία, όπου διαιτητής καταγγέλλει πιέσεις που του ασκήθηκαν για να ευνοήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κλάσικο!
Καταιγίδα διαφθοράς σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης συγκλονίζει το Ισπανικό ποδόσφαιρο, μιας και επόπτης γραμμών που προοριζόταν να συμμετάσχει στο Κλάσικο ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρσελόνα στις 11 Νοεμβρίου, κατήγγειλε πιέσεις από ανθρώπους της Επιτροπής Διαιτησίας της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για να ευνοήσει την ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ. Φαίνεται ότι στην ομάδα της Μαδρίτης, τρέμουν τόσο πολύ τη (λαβωμένη) Μπαρσελόνα που άρχισαν να "πιάνουν" τους διαιτητές. Ευτυχώς αυτός ο επόπτης γραμμών είχε το σθένος να το καταγγείλει. 
Όπως είναι φυσικό το όνομά του δεν έγινε ακόμη γνωστό για ευνόητους λόγους. Η καταγγελία έγινε μέσω του Jacinto Vicente Hernández (διπλανή φωτό), που είναι ο δικηγόρος του, ο οποίος δήλωσε: «Ήθελε να μοιραστεί την ιστορία επιτέλους. Δέχθηκε ισχυρές πιέσεις και θέλησε να δράσει άμεσα. Και άλλοι επόπτες δέχθηκαν πιέσεις. Για να δούμε αν θα το παραδεχτούν κι αυτοί. 2 ή 3 μπορεί να το κάνουν στις ερχόμενες ημέρες. Ο πελάτης μου, μου είπε ότι τον απείλησαν ότι θα τον στείλουν σε μικρότερη κατηγορία αν δεν ευνοήσει τη Μαδρίτη. Επίσης μου είπε πως του είπαν να μην ανησυχεί και πως αυτό έχει ξανασυμβεί. Ο πελάτης μου επικοινώνησε με συναδέλφους του, άλλους βοηθούς και ο ένας είπε ότι δέχθηκε πίεση κατά τον ίδιο τρόπο».
Βέβαια για τη καθεστωτική Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή είναι μία προσφιλής και ιδιαίτερα "πολυχρησιμοποιημένη" τακτική, μιάς και ολόκληρη η σκοτεινή ιστορία της, βασίζεται σε τέτοιες μεθόδους. Από την εποχή του δικτάτορα της Ισπανίας, Φράνκο, όταν και της χαριζόταν τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέχρι τις ημέρες μας και την πρωτοφανή και προκλητική εύνοια υπέρ της Ρεάλ και του Ρονάλντο από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ!
Ο διαιτητής κατήγγειλε ότι από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του είπαν πως αν θέλει να κάνει καριέρα, να ευνοήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα η κατάθεσή του στο δικαστήριο, δημοσιεύθηκε από τον Ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό COPE, την Τετάρτη και τη βλέπετε στην κάτω εικόνα. Η κατάθεση κοινοποιήθηκε και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς της Βαρκελώνης και την Πολιτοφυλακή.
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην καταγγελία, όλα ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν ο βοηθός βρέθηκε με τον πρώτο διαιτητή, διεθνή, ο οποίος του μετέφερε μια οδηγία «που δέχθηκα από κάποιον από μέσα». Αυτή η οδηγία λέει πως «πρέπει να προσπαθήσουμε να κατευθύνουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο το «Clasico», με στόχο να πληγούν τα συμφέροντα της Μπαρσελόνα».
Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που διαιτητής καταγγέλλει ότι του ασκήθηκε πίεση για να ευνοήσει τη Ρεάλ. Στο παρελθόν κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τον José Luis González.