Η ενέργεια του Λίλα, οι αντιδράσεις των φιλάθλων, η στάση του ΠΑΣ Γιάννινα!

Γράφει ο Γιάννης Τάτσης, βετεράνος άσος του ΠΑΣ Γιάννινα και προπονητής ποδοσφαίρου
Σε δύσκολη θέση έχει φέρει ο Αλβανός παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον τρόπο που πανηγύρισε το 5-1 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τους φιλάθλους της ομάδος, τους Γιαννιώτες πολίτες, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνσή του.
Εν τούτοις σε δύσκολη θέση έχει έρθει και η διοίκηση του ΠΑΣ, η οποία πληρώνει το συμβόλαιο του για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο γήπεδο και να αποτελεί λύση για τον προπονητή της ομάδος.
Σε δύσκολη θέση να υποθέσω ότι είναι και οι παίκτες οι οποίοι θα πάνε να πανηγυρίσουν μαζί του, αλλά βλέπουν ότι σχηματίζει την '' Μεγάλη Αλβανία '' η οποία ιστορία ''τους'', συμπεριλαμβάνει και τα Ιωάννινα, την Ήπειρο.
Από την θέση του φιλάθλου δεν θα ήθελα να ξαναχειροκροτήσω αυτόν τον παίκτη και θεωρώ την απομάκρυνσή του επιβεβλημένη.
Από την θέση της διοίκησης θα τον καλούσα ώστε να του εξηγήσω ότι δημιουργεί πρόβλημα στην εταιρία ( αναβρασμός στους φιλάθλους, εκνευρισμός, λιγότερα εισιτήρια ), μιας και δεν είναι ενδεχομένως εφικτό στην παρούσα φάση να απομακρυνθεί από την ομάδα, διότι θα πρέπει να αποζημιωθεί στο έπακρον βάση συμβολαίου του.
Σ' αυτήν την περίπτωση δύο τ' αρνητικά. Χάσιμο χρημάτων και απώλεια ενός παίκτη από το ρόστερ. Επειδή όμως ο συγκεκριμένος παίκτης έχει ξανασυμβεί να το κάνει στο παρελθόν, έχουν ξαναγίνει συστάσεις και παρ' όλα αυτά επιμένει στις ενέργειές του!
Ως εκ τούτου η μοναδική και συμφέρουσα λύση εκατέρωθεν είναι η κοινή συναινέσει απομάκρυνσή του.
Από την θέση του προπονητή θα σκεφτόμουν σίγουρα ότι θα χαθεί ένας παίκτης από το ρόστερ, αλλά θα ανοίξει ο δρόμος να παίξει κάποιο άλλο παιδί όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.
Στην μετακίνηση του Λίλα στην Πάρμα ''άνοιξε '' ο δρόμος να δοθεί η ευκαιρία και να δείξει το ταλέντο του ένα '' δικό μου'' παιδί που εκπαίδευσα, στις ομάδες Κ17 – κ20 τον Χάρη Χαρίση, ο οποίος τώρα είναι στον ΠΑΟΚ φέρνοντας χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Θα σκεφτώ επίσης ότι μπορεί να χάνω έναν παίκτη ( σ.σ. που όσες συμμετοχές είχε, το ίδιο ήταν και οι κίτρινες και οι κόκκινες κάρτες ) αλλά μπορώ να τον αντικαταστήσω με κάποιον με λιγότερα χρήματα ή να προωθήσω κάποιον άλλον.
Η άποψή μου τεκμηριώνεται δεδομένου ότι ναι μεν ο Αλβανός παίκτης είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και αποδίδει τα μέγιστα στην κάλυψη αποστάσεων στην αμυντική λειτουργία, όπως και η δυνατότητα να παίξει ακόμη μια θέση..
Στα αρνητικά του του εκτός από τα προαναφερόμενα για τις κάρτες, δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο στην επιθετική λειτουργία της ομάδος, παίζοντας παράλληλο ποδόσφαιρο τις πιο πολλές φορές.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΡΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.