Για Γκουστάβο Πογιέτ η ΑΕΚ!

Το μεγάλο "μπαμ" πάει να κάνει η ΑΕΚ, καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Γκουστάβο Πογιέτ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας! Ο Ουρουγουανός πρώην προπονητής της Σάντερλαντ, προτάθηκε στην "Ένωση" και σε καμία περίπτωση δεν την αφήνει αδιάφορη.
Ως ποδοσφαιριστής, ο Πογιέτ ξεκίνησε από την Γκρενόμπλ και ακολούθησε η Ρίβερ Πλέιτ έως το 1990 όταν και πήρε μεταγραφή στη Σαραγόσα. Φόρεσε για επτά χρόνια την φανέλα της ομάδας της Ανδαλουσίας και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας το 1994 και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1995. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Τσέλσι, με την οποία πανηγύρισε το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 1998, και το 2000 το Κύπελλο Αγγλίας και το Τσάριτι Σιλντ. Τελευταίος σταθμός στην ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν η Τότεναμ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φόρεσε και 26 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης.
Ως προπονητής, στην αρχή ήταν βοηθός του Ντένις Γουάιζ στη Σουίντον και στη Λιντς και κατόπιν του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ. Τον Νοέμβριο του 2009 προσελήφθη από την Μπράιτον και στην πρώτη του φουλ σεζόν ως πρώτος προπονητής την οδήγησε στην Championship μέσω της πρώτης θέσης στη League 1.
Τον Οκτώβριο του 2013, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ (πρώτη ομάδα Πρέμιερ Λιγκ στην καριέρα του) και στην πρώτη του σεζόν την οδήγησε μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ.