Αποκλεισμός 3 μηνών σε Πλατινί και Μπλάτερ

Με τρίμηνο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα τιμωρήθηκαν οι Μισέλ Πλατινί, Ζεπ Μπλάτερ και Ζερόμ Βαλκέ από την Επιτροπή Ηθικής της ΦΙΦΑ! Οι ποινές είναι άμεσα εφαρμόσιμες.
Επίσης, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ, Τσουνγκ Μονγκ-Τζουν, τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό αλλά και πρόστιμο ύψους 100.000 ελβετικών φράγκων.
"Κατά τη διάρκεια των αναφερόμενων περιόδων, οι αναφερόμενες προσωπικότητες απαγορεύονται από κάθε δραστηριότητα που έγκειται στο ποδόσφαιρο, είτε εθνική είτε διεθνής" γράφει η ανακοίνωση. Μάλιστα η ποινή του τρίμηνου αποκλεισμού που επιβλήθηκε στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ (Μισέλ Πλατινί), τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ (Ζεπ Μπλάτερ) και τον προσφάτως παραιτηθέντα γενικό γραμματέα της ΦΙΦΑ (Ζερόμ Βαλκέ) μπορεί να συνοδευτεί από επιπρόσθετο αποκλεισμό 45 ημερών, αργότερα.
Το μόνο που μένει να φανεί τώρα, είναι τα ονόματα που θα αντικαταστήσουν Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, στην προεδρία των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 69χρονος Καμερουνέζος, Ισά Χαγιατού, είναι πιθανότερο να αναλάβει πρόεδρος της ΦΙΦΑ, ενώ ο 65χρονος Ισπανός, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ (νυν πρόεδρος της Ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας), πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.