Αλβανία - Σερβία: Τα Βαλκάνια στις φλόγες!

Μπαρούτι… μυρίζει το παιχνίδι της Αλβανίας με την Σερβία στο Ελμπασάν για τα προκριματικά του Euro 2016 έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια στο Βελιγράδι στο ματς του πρώτου γύρου.
Οι δύο ομάδες των Βαλκανίων θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των προκριματικών για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα καταφέρει να ολοκληρωθεί στην… ώρα και του και χωρίς… παρατράγουδα.
Η μεγαλύτερη… έχθρα των δύο χωρών δεν… περιορίζεται στα αγωνιστικά, αλλά έχει εθνικές και πολιτικές προεκτάσεις, με κυριότερο τον πόλεμο προ ετών στο Κόσοβο, με την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από τα εδάφη της Σερβίας. Μέσα σε όλα αυτά, στο ματς του πρώτου γύρου, στο Βελιγράδι, ένα drone με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» που έχει μέσα και πολλά Ελληνικά εδάφη, πετούσε στον ουρανό του γηπέδου, πριν… γκρεμιστεί από τους γηπεδούχους διεθνείς. Το τι ακολούθησε, είναι λίγο πολύ γνωστό, μια και τα επεισόδια έκαναν τον γύρο του κόσμου.
Τα επεισόδια δεν περιορίστηκαν μόνο στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά ακολούθησε εισβολή οπαδών, ενώ γενικεύτηκε και στην εξέδρα με τα μέλη της αποστολής των Αλβανών. Την Τετάρτη (07/10), κατά την άφιξη των Σέρβων στα Τίρανα και κάτω από δρακόντεια μέτρα, το πούλμαν των φιλοξενούμενων δέχθηκε επίθεση με πέτρες.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι της Πέμπτης (08/10) στο Ελαμπασάν, συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον, ειδικά μετά την απόφαση της Αστυνομίας της Αλβανίας να συλλάβει τον Ισμαΐλ Μορίνα και τις απειλές των «Ερυθρών Ταξιαρχιών» για αιματοχυσία στον αγώνα. Πάντως, 3000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους περιμετρικά του γηπέδου.