Βαρέλι δίχως πάτο η Εθνική

Την 5η της ήττα σε 7 παιχνίδια (4η σερί σε ισάριθμα ματς εντός έδρας) του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2016 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αυτή την φορά από την Φινλανδία με 0-1. Αποτέλεσμα που εξαφάνισε ακόμη και τις μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης που υπήρχαν για την 3η θέση και την είσοδο στα μπαράζ.
Το ντεμπούτο του Κώστα Τσάνα στον πάγκο της «Γαλανόλευκης» και οι αλλαγές που έφερε στο αρχικό σχήμα (έπαιξαν οι Χολέμπας μετά από ένα χρόνο, ενώ έκανε το ντεμπούτο του και ο Αραβίδης), δεν έφεραν γούρι, με αποτέλεσμα να επέλθει ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Οι διεθνείς προσπάθησαν, είχαν τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα οι Φινλανδοί βρήκαν την ευκαιρία στη μοναδική αξιόλογη προσπάθεια τους στο ματς να πετύχουν το γκολ που τους χάρισε τη νίκη.
Η Εθνική ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και στα πρώτα 5 λεπτά απείλησε δύο φορές την εστία των Φινλανδών, αρχικά με το σουτ του Φορτούνη στο ξεκίνημα και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου από τον φάουλ του Χολέμπας να περνάει λίγο άουτ.
Νέα σπουδαία φάση για την ελληνική ομάδα στο 13΄, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Φορτούνη ο οποίος μπήκε από δεξιά έπιασε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Η Eθνική συνέχισε να πιέζει ψηλά, έκλεβε μπάλες, είχε αρκετές τελικές (12 έναντι 2 των αντιπάλων) αλλά οι διεθνείς έβλεπαν το τέρμα των Σκανδιναβών σαν… σπιρτόκουτο. Δύο σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή έφυγαν άουτ, ενώ ο Χράντετσκι ήταν σε ετοιμότητα σε άλλο ένα που επιχείρησε ο Καρέλης.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ο ίδιος και στο δεύτερο 45λεπτο, με την Eθνική να ελέγχει τον αγώνα, αλλά να μη μπορεί να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων. Οι Φινλανδοί βρήκαν τον τρόπο σε μία αντεπίθεση που έκαναν στην επανάληψη να σκοράρουν με τον Πόγιανπαλο στο 75΄ και να πάρουν τη μεγάλη νίκη.