Τσάνας: «Να είμαστε αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί»

Μια αξιοπρεπής εμφάνιση και η πρώτη νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016 είναι το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα στον αγώνα με τη Ρουμανία, όπως τόνισαν ο Κώστας Τσάνας και ο Ορέστης Καρνέζης.
«Η Εθνική πρέπει να βρει τον εαυτό της, αυτό έχει ανάγκη. Μακάρι να πάρουμε βαθμούς, αλλά αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι μια εμφάνιση αντάξια του ονόματός μας. Δεν είναι δυνατό να πιστεύουν όλοι οι άλλοι στην Εθνική μας ομάδα και όχι εμείς οι ίδιοι» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός προπονητής.
Για την αντίπαλη ομάδα ο Τσάνας υπογράμμισε πως «παραδοσιακά είναι μια σημαντική δύναμη. Εμείς βλέπουμε τη Ρουμανία σαν ένα σύνολο με περισσότερα πλεονεκτήματα απ΄ ό,τι μειονεκτήματα. Γίνεται πιο δυνατή στην έδρα της, έχει παίκτες υψηλού επιπέδου κι έναν προπονητή που κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ και χρόνια. Θέλω όλοι οι παίκτες να είναι σε εγρήγορση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί. Πρώτα θα το μάθουν οι ίδιοι για το ποιοι θα παίξουν. Οι παίκτες έχουν κίνητρο για τα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από το αυριανό».
Ο Καρνέζης, από την πλευρά του, σχολίασε για τη Ρουμανία ότι «είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, νομίζω ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια τελική φάση Euro και θεωρώ ότι μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, ήθελαν να περάσουν σε αυτή την διοργάνωση. Έχουμε περάσει δύσκολα, δεν είμαστε καλά ψυχολογικά. Είναι μια μεταβατική περίοδος και χρειάζεται χρόνος. Χρειάζεται προσπάθεια και χρόνος απ΄ ό,τι φαίνεται. Όλοι προσπαθούμε, δε μας αρέσει η κατάσταση. Έχει τρία ματς ακόμα, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να προετοιμαστούμε για την ερχόμενη διοργάνωση».
Και ο Καρνέζης κατέληξε: «Υπάρχει απογοήτευση, αυτό εννοείται, από την άλλη όμως έχουμε και εγωισμό. Αν κάνουμε κάτι καλό αύριο, ειδικά αν νικήσουμε, θα αποδείξουμε ότι δεν μας αξίζει η τελευταία θέση. Δεν νιώθουμε καλά με αυτό. Θέλουμε να επιστρέψουμε σε καλές εμφανίσεις και νίκες».