Ο «βασιλιάς» Καντονά προσφέρει σπίτι για τη φιλοξενία προσφύγων

Ο ζωντανός θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, γνωστοποίησε σήμερα ότι θα διαθέσει σε πρόσφυγες ένα «σπίτι 50 τετραγωνικών μέτρων που έχει κήπο 300 τετραγωνικών μέτρων» για διάστημα «δύο ετών» στη Γαλλία.
Ο «βασιλιάς» Ερίκ, σε συνέντευξη στο France Inter τόνισε: «Βρίσκομαι σε συνεννόηση με τη νομαρχία της Μασσαλίας προκειμένου να υλοποιήσουμε όλο αυτό. Έχω ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με μία οργάνωση που εργάζεται με μετανάστες και πρόσφυγες, θα το κάνω».
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν ηθοποιός, δεσμεύτηκε ότι «για ένα διάστημα 2 ετών» θα προσφέρει στους μετανάστες «ένα σπίτι έκτασης 50 τετραγωνικών μέτρων με κήπο έκτασης 300 τετραγωνικών μέτρων». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι θα «προσφέρει φαγητό» στους ανθρώπους που θα εγκατασταθούν εκεί. «Το πρόβλημα είναι ότι- για διάστημα ενός έτους- δεν έχουν το δικαίωμα να εργάζονται, επομένως εάν προσφέρουμε στέγη σε κάποιον που δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί, θα πρέπει να τρώει» είπε.
«Θα το κάνω διότι είναι σημαντικό να το κάνω, πραγματικά σημαντικό. Και εάν αυτό μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα (προς μίμηση), θα ήταν κάτι καλό» υπογράμμισε ο Ερίκ Καντονά, υπενθυμίζοντας ότι ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ είχε επίσης διατυπώσει την ιδέα να τοποθετηθεί ένα τροχόσπιτο σε ένα από τα κτήματά του για να διαμείνουν πρόσφυγες.
«Ο Αζναβούρ το γνώρισε όλο αυτό με την Αρμενία. Οι παππούδες μου, οι γονείς της μητέρας μου, το βίωσαν αυτό καθώς ήταν Ισπανοί Δημοκράτες, που έφυγαν για να γλυτώσουν από τις δυνάμεις του Φράνκο, διέσχισαν τα Πυρηναία πεζή και βρήκαν καταφύγιο στις ακτές του Αρζελέ (στις ακτές της Μεσογείου)», πρόσθεσε ο Καντονά.
ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr