Mε το Celtic Foundation στην Ευρώπη

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα που λειτουργεί υπο την αιγίδα της Celtic θα είναι από απόψε ο επίσημος χορηγός των Bhoys στην Ευρώπη.
Η Celtic ιδρύθηκε το μακρινπο 1888 with από τον πατήρ Walfrid, έναν καθολικό ιερέα, για καθαρά φιλανθρωπικούς λόγους, για να δοθεί συσσίτιο στους άνεργους τους άστεγους και τα παιδιά της Γλασκώβης που είχαν ανάγκη. Από τότε η φιλανθρωπία είναι συνώνυμο του συλλόγου, είναι στο dna της Celtic και αποτελεί μέρος της κουλτούρας της.
Μεγάλη είναι η δράση του Celtic Foundation του ιδρύματος που λειτουργεί υπό την αιγίδα και τους πόρους της Celtic με καθαρά φιλανθρωπική δράση.
Το σήμα του έχει βρεθεί φέτος αρκετές φορές στη θέση του σπόνσορα και από σήμερα θα βρίσκεται σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς των Bhoys. Το Celtic Foundation θα είναι ο επίσημος χορηγός της Celtic στην Ευρώπη τονίζοντας τη φιλανθρωπική της δράση. Το σήμα θα είναι στο πίσω μέρος της φανέλας κάτω από το νούμερο, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα όπως η φτώχεια, η μάθηση, η υγεία κι η ισότητα προβάλλοντας παράλληλα το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου.
Η κίνηση αυτή έχει γίνει αποδεκτή από την UEFA και από τη Magners, την επίσημη σπόνσορα της φανέλας των Bhoys.
Eνθουσιασμένος ο γενικός διευθυντής της Celtic, Peter Lawwell, δήλωσε:  “H σημερινή ανακοίνωση (εννοώντας την επισημοποίηση της κίνησης αυτής) είναι μεγάλο νέο για τη Celtic και για το Celtic FC Foundation και μας δίνει περαιτέρω δυνατότητα να προβάλλουμε τη φιλανθρωπική μας διάσταση, κάτι πολύ σημαντικό για το σύλλογο.”
Ο διευθύνων σύμβουλος του Celtic FC Foundation, Tony Hamilton, ευχαρίστησε τη Magners, επίσημη χορηγό της φανέλας του συλλόγου, που επέτρεψε στο σήμα του Celtic FC Foundation να πάρει τη θέση στα δύο πρόσφατα εκτός έδρας ματς της Celtic στην Ευρώπη, ενώ ο υπεύθυνος χορηγίας στη Magners, George Kyle τόνισε: “H τοποθέτηση του σήματος του Celtic FC Foundation στις εμφανίσεις είναι ένα δείγμα της στήριξης του ιδρύματος στην ομάδα, μιας και το ίδρυμα είναι ο άμεσος συνδετικός κρίκος με τις φιλανθρωπικές αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκε ο σύλλογος. Ξέρουμε ότι φίλοι της Celtic στηρίζουν αυτές τις αρχές κι είμαστε περήφανοι που βρίσκουμε νέους τρόπους να προωθήσουμε τη συνεργασία και τους σκοπούς που υποστηρίζει το ίδρυμα."