Η Μπαρσελόνα το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ!

Η Μπαρσελόνα ήταν η θριαμβεύτρια του φετινού Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Η πυραυλοκίνητη ομάδα του Λουίς Ενρίκε, μετά το Τρεμπλ, κατέκτησε και τον χθεσινό τίτλο απέναντι στη Σεβίλλη, στο συγκλονιστικότερο ίσως Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και πανηγύρισε το πέμπτο τρόπαιο στην Ιστορία της, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μίλαν.
Η σεζόν ξεκινάει για τους πρωταθλητές Ευρώπης με ένα σπουδαίο τίτλο, τέταρτο μέσα στο 2015 μετά το νταμπλ στην Ισπανία και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τρεις ημέρες πριν το πρώτο ματς του Ισπανικού Σούπερ Καπ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και 10 πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έδειξε τις επιθετικές της αρετές.
Η Σεβίλη ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ματς, καθώς μόλις στο 3΄ προηγήθηκε με το άπιαστο φάουλ του Μπανέγα. Η «απάντηση» του Μέσι, όμως, ήταν... εμφατική. Με δύο εξαιρετικά φάουλ (7΄και 16΄) ο κορυφαίος παίκτης του Κόσμου έβαλε μπροστά τους Καταλανούς, οι οποίοι στο 44΄ πέτυχαν κι άλλο γκολ με τον Ραφίνια και φάνηκε να «καθαρίζουν» από νωρίς τη νίκη.
Στην επανάληψη ο Λουίς Σουάρες ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ (4-1) στο 52΄ κι όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Οι Ανδαλουσιάνοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν σε 30 λεπτά να φέρουν τα πάνω κάτω.
Ο Ρέγες στο 57΄ μείωσε σε 2-4, στο 72΄ με πέναλτι του Γκαμεϊρό ήρθε το 3-4 και στο 81΄ από συρτή σέντρα του νεοεισελθόντα Τσίρο Ιμόμπιλε η ομάδα του Ουνάι Έμερι έβαλε «φωτιά» στο ματς με το 4-4 από το πλασέ του Κονοπλιάνκα σε άδεια εστία. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Μπαρσελόνα είχε μία ελαφρά υπεροχή, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική, σε αντίθεση με τη Σεβίλλη που έψαχνε μία καλή αντεπίθεση για να σκοράρει και να πάρει το τρόπαιο.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα «έλυναν τις διαφορές τους» στη διαδικασία των πέναλτι ο παίκτης που είναι πολύ πιθανό σε λίγες ημέρες να αλλάξει φανέλα και να συνεχίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρισε στη «Μπάρτσα» το τρόπαιο. Από το φάουλ του Μέσι, το σουτ του Αργεντίνου που απέκρουσε προσωρινά ο Μπέτο, ο Πέδρο πήρε το «ριμπάουντ» και από πολύ κοντά στο 115΄ «λύτρωσε» τους Καταλανούς.