Eύκολα η Celtic 2-0 την Patrick Thistle στο Firhill

Mε γκολ των Tomas Rogic στο 28’ και Kris Commons στο 63’ η Celtic πέρασε ένα άνετο απόγευμα στο Firhill κι έφυγε με τους 3 βαθμούς.
Η Celtic ξεκίνησε πολύ δυνατά κι έχασε δύο ευκαιρίες στα πρώτα 6 λεπτά με τον Kris Commons και μία με το Leigh Griffiths πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα.
Oι πρωταθλητές συνέχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, για να φτάσουν τελικά στο γκολ με τον Tomas Rogic στο 28’. Ο Αυστραλός που βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια στο βασικό σχήμα, ήταν εξαιρετικός είχε αρκετές προσπάθειες κι άξιζε το γκολ.
Η Thistle ζήτησε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Mikael Lustig σε γύρισμα του David Wilson. Ο Σουηδός αμυντικός είχε γυρισμένη την πλάτη του και –δίκαια- ο διαιτητής της αναμέτρησης το θεώρησε ακούσιο.
Αυτή ήταν κι η μόνη αξιόλογη επίθεση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη με τη Celtic να συνεχίζει τις επιθέσεις και να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 63’. Ο Callum Booth “κόλλησε” ο Kris Commons, μπήκε στη φάση και “κρέμασε” τον goalkeeper Tomas Cerny διπλασιάζοντας τα τέρματα των Bhoys.
Kανα-δύο φάσεις για την Patrick Thistle που έδειξε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Το σκορ μάλιστα την κολακεύει με το Leigh Griffths να χάνει αρκετές ευκαιρίες και τη Celtic να περνά ένα ήσυχο απόγευμα στο Firhill.
Ο τραυματισμός του Stuart Armstrong στο 21’ ήταν το μόνο ανησυχητικό για τους Bhoys που θα αντιμετωπίσουν την Kilmarnock μεσοβδόμαδα.
PΑΤRICK THISTLE: Cerny, Miller, Welsh (Fraser 75), Booth, Osman, Bannigan, Stevenson (Amoo 67), Lawless (Pogba 50), Lindsay, Wilson, Hendry.
CELTIC Gordon; Lustig, Boyata, van Dijk, Izaguirre, Bitton, Johansen, Commons (Henderson 88), Rogic (Mackay-Steven 64), Armstrong (McGregor 21), Griffiths.