«Στη Μπαρσελόνα ο Ίκερ; Ναι, γιατί εκεί είναι κύριοι!»

Ο Ίκερ Κασίγιας, τερματοφύλακας – σύμβολο της Ρεάλ, φεύγει από την ομάδα της Μαδρίτης ουσιαστικά διωγμένος από τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ, με την μητέρα του, Μαρία ντελ Κάρμεν, να δηλώνει πως «δεν θα με πείραζε να πάει ο Ίκερ στην Μπαρσελόνα, γιατί εκεί είναι κύριοι!». Πες τα χρυσόστομη!
Σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα «El Mundo», οι γονείς του 34χρονου γκολκίπερ έβαλαν κατά του Πέρεθ, εξηγώντας πως «Λορένθο Σανθ και Ραμόν Καλδερόν φέρθηκαν καλά στον Ίκερ, αλλά ο Φλορεντίνο Πέρεθ όχι. Αυτός ο πρόεδρος δεν τον ήθελε ποτέ γιατί είναι κοντούλης. Ο Ίκερ άντεξε πολύ, μια τρομερή ψυχολογική πίεση και η αντιμετώπιση είναι διαφορετική από άλλους παίκτες. Τα τελευταία πέντε χρόνια δέχθηκε πολύ άδικο πόλεμο».
Ο πατέρας Χοσέ Κασίγιας επισήμανε πως «ο Φλορεντίνο μπορεί να είναι μεγάλος πρόεδρος της ACS (σ.σ. κατασκευαστική εταιρία της οποίας είναι αφεντικό), αλλά ως πρόεδρος της Ρεάλ…», με την μητέρα Μαρία ντελ Κάρμεν Φερνάντεθ να προσθέτει πως «ο Φλορεντίνο Πέρεθ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό που ο Ίκερ φεύγει από την Ρεάλ Μαδρίτης. Τον έκανε να υποφέρει».
Όσο για την Πόρτο, τον νέο σταθμό στην καριέρα του Κασίγιας; «Η Πόρτο είναι μια ομάδα τρίτης κατηγορίας και ο γιος μου αξίζει μια ομάδα μεγάλης κατηγορίας, όπως η Μπαρσελόνα. Όταν βγήκε ότι έψαχνε σπίτι στην Ρώμη τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «τι κάνεις, εσύ δεν φεύγεις». Φαντάσου στην Πόρτο. Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπορεί να καταλήξει στην Πόρτο. Θα μπορούσε να πάει όπου ήθελε και δεν θα με πείραζε να πήγαινε στην Μπαρσελόνα γιατί εκεί είναι κύριοι» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Κασίγιας, προσθέτοντας πως «εγώ το μόνο που θέλω είναι να συμβουλεύουν καλά τον γιο μου για να μην καταλήξει να καθαρίζει τουαλέτες όπως ένας παγκόσμιος πρωταθλητής όπως ο Αντρέας Μπρέμε ή χρεοκοπημένος όπως ο Βίτορ Μπαΐα».
Οι γονείς του Ίκερ Κασίγιας συμπλήρωσαν πως «ο γιός μας είχε περισσότερες προτάσεις, αλλά ο Φλορεντίνο δεν ήθελε να πάει σε μια ομάδα πρώτης γραμμής για να μην συμβεί ότι με τον Μοράτα. Δεν ήθελε να πετύχει ο Κασίγιας. Αυτή η εκστρατεία δυσφήμισης την ενορχήστρωσε ο Φλορεντίνο με την στήριξη αρκετών δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τον χτυπάνε από το 2010».
* Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το Blaugrana.gr, συνεργάτη του Campion.gr.