Ήττα της Εθνικής Νέων στον ημιτελικό του Euro

«Άδοξο» τέλος είχε η παρουσία της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 0-4 από τη Ρωσία στον ημιτελικό της Λάρισας, χάνοντας την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έναν τρίτο τελικό μετά από εκείνους το 2007 και το 2012.
Η ελληνική ομάδα ήταν καλή και άντεξε στο πρώτο ημίχρονο, που έληξε 0-0, αλλά στην επανάληψη όταν οι νεαροί Ρώσοι βρήκαν χώρους εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά τους και «τελείωσαν» το παιχνίδι σκοράροντας τέσσερα τέρματα, δύο με ισάριθμες κεφαλιές του Τσερνόφ στο 50΄ και το 79΄ και άλλα τόσα με το πλασέ του Γκαζίλιν στο 52΄ και το πέναλτι του Σεϊντάεφ στο 65΄.
Η Εθνική έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες της στο πρώτο ημίχρονο. Στο 22΄ και σε γύρισμα του Σάλιακα από δεξιά ο Βέργος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά αστόχησε για λίγο, ενώ στο 31΄ και στη σέντρα του Τσιμίκα ο Κουλούρης έκανε εν κινήσει το πλασέ αλλά η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι του Μιτριούσκιν και έφυγε άουτ.
Στο 47΄ ο Βέργος σούταρε ωραία έξω από την περιοχή αλλά ο Ρώσος τερματοφύλακας επενέβη σωτήρια πέφτοντας στην αριστερή γωνία του και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, αφού στο δίλεπτο 50΄-52΄ το σκορ είχε γίνει 0-2, κι ενώ η Εθνική από το 68΄ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσελεπίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ