Μόνος στη ζωή, μόνος και στο θάνατο;

Γράφει ο Μάνος Κασσωτάκης από το betdiamonds.gr
Λίγοι γνωρίζαν τον Alex McDougall κι ίσως και το τελευταίο του αντίο να είναι μοναχικό όπως ήταν κι η ζωή του.
Το γηροκομείο του Beeston Lodge στο Nottinghamshire, στο οποίο ο βετεράνος στρατιώτης πέρασε τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής του, έκανε έκκληση σε όσους θέλουν να παρασταθούν στην κηδεία του, μιας κι ο McDougall δεν έχει συγγενείς ούτε φίλους.
Γεννημένος στη Γλασκώβη ο Alex McDougall υπηρέτησε την πατρίδα του για 30 συναπτά έτη, έχοντας επιζήσει από πυροβολισμό αλλά και από ασιτία.  Άφησε την τελευταία του πνοή στο γηροκομείο στις 8 Ιουνίου σε ηλικία 77 ετών.
Παντρεμένος με τη δουλειά του, όπως τονίζουν οι νοσηλευτές του στο γηροκομείο, ο Alex McDougall (που στη διάρκεια της θητείας του είχε υπηρετήσει και στην Κύπρο) είχε παρέα του τους υπεύθυνους του γηροκομείου, στο οποίο βρισκόταν τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής του πάσχοντας από άνοια και καρκίνο.
Ένας περήφανος άνθρωπος όπως τονίζει η υπεύθυνη δραστηριοτήτων και πρόνοιας του γηροκομείου, Aisha Morrell, που έκανε παρέα μαζί του. Η Morrell είχε ακούσει πολλές ιστορίες του McDougall για πλάκες που έκανε στους συναδέλφους του, απ΄όσο γνωρίζει όμως δεν υπάρχουν συγγενείς ούτε φίλοι, γι αυτό έχει γίνει έκκληση και στο στρατό, στις μονάδες που υπηρέτησε, για να παραστεί κάποιος στην κηδεία του.
Ο McDougall όμως ήταν κι οπαδός των Rangers και μετά την καύση του, οι στάχτες του θα σκορπιστούν στο Ibrox, σύμφωνα με δική του επιθυμία όπως μπορεί να αντιληφεί κανείς.
Αγνωστο αν θα βρεθούν κάποιοι να θρηνήσουν το μοναχικό στρατιώτη που αφιέρωσε τη ζωή του στη δουλειά του. Η αφοσιώση του τον κράτησε πολλές φορές μακριά από την αγαπημένη του ομάδα, όμως η σκέψη του ήταν κοντά της όπως φαίνεται και από την τελευταία του επιθυμία. Κι ανεξαρτήτως παρουσίας αύριο στην κηδεία του, η θύμηση του θα πλανιέται με το πνεύμα του στο Ibrox για πάντα, χάρη στη μοναδική δύναμη του απόλυτου βασιλιά των σπορ.