Ισόπαλη (0-0) με Πολωνία η Εθνική

Ισόπαλη 0-0 με την Πολωνία αναδείχθηκε η Εθνική Ελλάδας σε φιλικό αγώνα, που διεξήχθη στο Γκντανσκ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε πολύ καλύτερα συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στα Νησιά Φερόε, όμως και πάλι έμεινε χωρίς νίκη κι αυτό έχει εξελιχθεί σε ψυχολογικό βάρος για τους διεθνείς.
Με το αποψινό παιχνίδι η «γαλανόλευκη» ομάδα μετρά πια 358 ημέρες από την τελευταία νίκη της, εκείνη στις 24 Ιουνίου 2014, όταν νίκησε με 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Από τότε μετρά έξι ήττες, συνυπολογιζόμενου του αποκλεισμού από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι, στην ίδια διοργάνωση, καθώς και τρεις ισοπαλίες, στις αναμετρήσεις που έδωσε για την προκριματική φάση του Euro 2016 και στους φιλικούς αγώνες της, τον αποψινό και με τη Σερβία στην Κρήτη.
Τουλάχιστον απόψε η Εθνική στάθηκε καλά απέναντι σε μια ομάδα που πραγματοποιεί έξοχη πορεία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς είναι αήττητη στο γήπεδό της έχοντας μάλιστα νικήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία.
Και απόψε, όμως, οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν έμειναν μακριά από τις ευκαιρίες και φυσικά το γκολ, παρά την ικανοποιητική παρουσία τους στο αμυντικό σκέλος του αγώνα, τη μαχητικότητα και τη συγκέντρωση στο παιχνίδι τους. Η Ελλάδα ζωήρεψε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στο 13΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν στη σέντρα του Βύντρα ο Καρέλης δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση.
Τρία λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης υποχρέωσε τον Μπόρουτς σε δύσκολη απόκρουση, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στην επόμενη επίθεση με τον Γκροσίτσκι, το κοντινό σουτ του οποίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Καπίνο, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κάνει σπουδαία απόκρουση με το ένα χέρι στο 26΄, στο πλασέ του Μπλαστσικόφσκι.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο καλές φάσεις, μία για κάθε ομάδα, καθώς στο 36΄ και σε γύρισμα του Φούντα το σουτ του Καρέλη κόντραρε, ενώ στο 40΄ η κεφαλιά του Μίλικ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της ελληνικής εστίας και απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός. Η ελληνική ομάδα κράτησε και κυκλοφόρησε την μπάλα, χωρίς πάντως να απειλήσει αλλά και να απειληθεί. Έτσι οι φάσεις έλειψαν ως το 72ο λεπτό, όταν ένα σουτ του Φούντα έφυγε άουτ, ενώ στο 75΄ ο σταθερός Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Μίλικ, που προήλθε από λάθος του Κατσουράνη.
Να σημειωθεί ότι λίγο μετά το πρώτο εικοσάλεπτο τραυματίστηκε στη γάμπα και τελικά αποχώρησε στο 29΄ ο Ελβετός διαιτητής Αλάιν Μπιέρι, τον οποίο αντικατέστησε ο Πολωνός Μάρτσιν Μπόρσκι που «κιτρίνισε» τον Σταφυλίδη στο 89΄.
ΑΠΕ-ΜΠΕ