Γκέκας: «Ρανιέρι και Σαρρής κατέστρεψαν την Εθνική!»

Έξω από τα δόντια μίλησε σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM ο Φάνης Γκέκας! Ο Έλληνας άσος τόνισε ότι την ευθύνη την έχει η προηγούμενη της ΕΠΟ και ο Ρανιέρι, ενώ αποκάλυψε και τον διάλογο που είχε με τον Γιώργο Καραγκούνη!
Διαβάστε τι δήλωσε:
-την κατάσταση στην Εθνική: «Κανένας δεν περίμενε αυτή την κατρακύλα. Φταίξαμε όλοι. Δεν γίνεται σε μια ομάδα να φταίει μόνο ο ποδοσφαιριστής. Το μεγαλύτερο βάρος το έχουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Όταν όμως μια ομάδα φτάνει στους 16 του Μουντιάλ, δεν μπορείς να την αφήνεις μόνη κι ακυβέρνητη. Το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι αυτό».
-τις ευθύνες της ΕΠΟ: «Τα τελευταία δέκα χρόνια, όσο είχαμε υγιές αυτό το κομμάτι του προπονητή και των συνεργατών του, η Εθνική πήγαινε με αυτόματο πιλότο. Ήμασταν μια οικογένεια, αλλά αυτό μετά το Μουντιάλ χάλασε. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο. Τη μεγαλύτερη ευθύνη θεωρώ πως έχουν πρώτα οι παράγοντες της ομοσπονδίας για τις ριζικές αλλαγές που έκαναν. Αν ήθελαν να διώξουν τον προπονητή, ας το έκαναν. Αλλά να μη διώχνουν τον τεχνικό διευθυντή κι όλους τους συνεργάτες».
-το αν ο Φερνάντο Σάντος ωθήθηκε σε αποχώρηση: «Αυτό δεν το ξέρω. Η παρουσία του ήταν ‘κλειδί’. Ήταν κρίμα για μας που έφυγε. Και για την Εθνική ήταν κρίμα».
-το ρόλο του Κλαούντιο Ρανιέρι: «Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο κύριος Ρανιέρι. Εμένα με κατέστρεψε στην Εθνική. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος του έδωσε εν λευκώ την Εθνική για να κάνει αυτό που έκανε. Όταν βλέπεις ότι καταστρέφει την ομάδα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να του πεις ‘γεια σου’. Ήταν παιδική χαρά η ομάδα. Από τη στιγμή που αφήνει τον κάθε μάνατζερ στα αποδυτήρια της Εθνικής, τι να πούμε…».
-τις ευθύνες των παικτών: «Έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς όλοι εμείς που ήμασταν στα προκριματικά δεν βγάζουμε το ίδιο πρόσωπο. Είναι κρίμα να καταστρέφουμε ό,τι έχουμε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία δέκα χρόνια γνωρίζω καλά την Εθνική. Ποτέ δεν κερδίζαμε εύκολα κάποιον αντίπαλο, αλλά νικούσαμε έστω και με 1-0».
-τα επικριτικά σχόλια για το life style των διεθνών: «Αυτή δεν είναι ποδοσφαιρική κριτική. Είναι κακόβουλη κριτική».
-το «βάρος» των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης: «Φταίτε κι εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) και όλος ο κόσμος. Όταν βγαίνετε και λέτε ότι κάποιοι πρέπει να σταματήσουν επειδή έφτασαν σε μια ηλικία, όταν οι οπαδοί φωνάζουν γι’ αυτό το πράγμα, ο προπονητής έρχεται κι αλλάζει 4-5 παίκτες. Ήρθαν νέοι παίκτες που ήταν καλοί, αλλά ίσως να μην μπορούσαν ακόμη να σηκώσουν το βάρος. Οι Έλληνες πολύ εύκολα ξεχνάμε. Υπήρχαν παίκτες που όταν κάθονταν στο τραπέζι τα έλυναν όλα. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν αυτοί οι παίκτες. Μας έστειλαν για σύνταξη. Μόνο ο Κατσουράνης έχει μείνει τώρα».
-το ρόλο που ανέλαβε ο Γιώργος Καραγκούνης: «Του το είχα πει πως ρισκάρει πάρα πολλά αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση. Μου είπε ‘το ξέρω, αλλά την Εθνική την αγαπάω’. Είναι η ζωή του, δυστυχώς μπήκε στην πιο δύσκολη στιγμή και είναι κρίμα για τον Γιώργο».
-την επόμενη μέρα στην Εθνική: «Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι. Μπορεί να υπάρχει ακόμη μια ελπίδα να περάσουμε σαν τρίτοι, αλλά ας την αφήσουμε στην άκρη. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγώνες, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη διοργάνωση. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να έρθει τώρα μια ανανέωση. Για να μη φτάσουμε να είμαστε στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας στην επόμενη κλήρωση. Δυστυχώς τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν. Θεωρώ πως με κάποιους παλιούς και με τους νέους η Εθνική μπορεί να έχει μέλλον. Είναι κρίμα αυτό που γίνεται τώρα, γιατί χαραμίζονται ποδοσφαιριστές που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα».
-το μέλλον του: «Αυτή τη στιγμή είμαι διακοπές και περιμένω την επόμενη σεζόν για να δω πού θα είμαι. Κατά 90% θα συνεχίσω στην Τουρκία. Δεν υπάρχει τίποτα με τον Ηρακλή».