Βαθιά υπόκλιση Μουρίνιο στον Μέσι

Βαθιά υπόκλιση έκανε ο Ζοζέ Μουρίνιο στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παραδεχόμενος πως είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά μεταξύ της Μπαρσελόνα και των υπολοίπων ομάδων. Με την εξωπραγματική του εμφάνιση κόντρα στη Μπάγερν, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ των Καταλανών, έκανε τη Παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα να τον εξυμνεί για τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα εδώ και περίπου μία δεκαετία.
Μεταξύ των υμνητών, είναι και ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου της Τσέλσι αποθέωσε τον Μέσι και στάθηκε στο διαφορετικό που προσδίδει στη Μπαρσελόνα έναντι των υπολοίπων ομάδων.
"Ο κόσμος το βλέπει λάθος. Μία ομάδα είναι ένα πράγμα. Μία ομάδα με τον Μέσι είναι άλλο πράγμα. Είναι διαφορετική ιστορία. Έφτασε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ράικαρντ, έπαιξε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τον Γουαρδιόλα, τώρα ετοιμάζεται να παίξει σε έναν ακόμα με τον Λουίς Ενρίκε. Θα μπορούσε να παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας τον οποιοδήποτε προπονητή. Οπότε όταν ο κόσμος αναλύει τις ομάδες θα πρέπει να θυμούνται ότι αυτό το παιδί κάνει τα πάντα να φαίνονται διαφορετικά. Αυτός ο τύπος κάνει μόνος του τη διαφορά", τόνισε ο Μουρίνιο και συνέχισε λέγοντας:
"Υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι με τον Μέσι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ; Ή για το αν η Άρσεναλ μπορεί με τον Μέσι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ; Ή για το αν η Τσέλσι με τον Μέσι μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ; Ή ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Μέσι μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν το πιστεύετε αυτό; Νομίζω ότι μπορούν με αυτόν τον παίκτη. Λέω λοιπόν πως με μία ομάδα με αυτό το παιδί γίνεται μία διαφορετική ομάδα".
"Αυτή η σεζόν ήταν η πρώτη μετά από πολλά χρόνια που δεν είμαι εκεί αλλά βλέποντας τον Μέσι δεν σου λείπει καθόλου που δεν είσαι εκεί. Το απολαμβάνεις τόσο πολύ που δεν σκέφτεσαι πως δεν είσαι εκεί. Απλά σκέφτεσαι τι έκανε πάλι αυτό το παιδί. Κάθε φορά που έπαιζα κόντρα στον Μέσι, ξόδευα ώρες μελετώντας και προσπαθώντας να τον σταματήσω".