Στη δίνη σκανδάλου η εθνική Βραζιλίας

Σύμφωνα με έγγραφο που έβγαλε στη δημοσιότητα η εφημερίδα του Σάο Πάουλο "Estadaο" και το οποίο ως τώρα δεν έχει αμφισβητηθεί, ένα μεγάλο σκάνδαλο έχει στηθεί με επίκεντρο την εθνική Βραζιλίας. Διαβάστε πως έχει η ιστορία.
Πρόκειται για ένα έγγραφο - ντοκουμέντο που αν ισχύει, διότι ως τώρα δεν έχει διαψευστεί, θα πρόκειται για μια "βόμβα" με επίκεντρο την εθνική Βραζιλίας και το πως πορεύεται την τελευταία δεκαετία. Και αν κάποιος θεωρεί ότι πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας, ας διαβάσει το τι ακριβώς ισχύει και είναι σίγουρο πως θα αναθεωρήσει πολλά πράγματα.
Η εφημερίδα του Σάο Πάολο "Estadao" αναφέρει πως ο τρόπος που έχει δομηθεί το οικοδόμημα της "Σελεσάο" από το 2006 αποτελεί απόφαση άλλων και σε καμία των περιπτώσεων του εκάστοτε ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος είχε περισσότερο το ρόλο της "μαριονέτας" και λιγότερο του εκλέκτορα. Κάπου εδώ έρχεται και η εμπλοκή της αμαρτωλής βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου...
Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας και όπως προκύπτει από το έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας υπέγραψαν συμβόλαιο, το οποίο στερεί κάθε δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης στον εκάστοτε προπονητή σε ό,τι έχει να κάνει με το ποιοι παίκτες καλούνται και ποιοι όχι, αλλά και το ποιοι αγωνίζονται στα παιχνίδια. Ναι, τα πάντα είναι προαποφασισμένα...
Ο Τζαμίλ Τσέιντ είναι ο συντάκτης του κειμένου και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αναφέρει πως μια Off Shore εταιρεία που δεν έχει κανέναν υπάλληλο και η έδρα της βρίσκεται στις Νήσους Κέιμαν επιλέγει (!) τους παίκτες που θα παίζουν κάθε φορά στους "Καριόκας".
Βέβαια, ξετυλίγοντας το κουβάρι διαφαίνεται πως εμπλέκεται και μια άλλη εταιρεία με το όνομα "Dallah Al-Baraka" και είναι Σαουδαραβικών συμφερόντων. Η συγκεκριμένη εταιρεία επενδύει στα πάντα και φυσικά το ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να διαφύγει της προσοχής της, γι' αυτό και αποφάσισε να εμπλακεί στην εθνική Βραζιλίας.
Το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, δίνει στους χορηγούς και σπόνσορες της εθνικής το αποκλειστικό δικαίωμα επιλογής των παικτών. Όλως τυχαίως, οι χορηγοί και οι σπόνσορες αυτοί έχουν σχέσεις με συγκεκριμένους παίκτες. Μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας το τι παιχνίδι παίζεται στην πλάτη της "Σελεσάο" εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
Κάποιοι παίκτες μάλιστα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα σε κάθε παιχνίδι και μάλιστα οι άνθρωποι της εθνικής πρέπει πριν από κάθε ματς να καταθέτουν καταστάσεις υγείας των παικτών και η εταιρεία να αποφασίζει αν θα παίξουν ή όχι και ποιοι. Αν κάποιοι δεν μπορούσαν να παίξουν, έστελνε λίστα με δικές της επιλογές ως αντικαταστάτες και η εμπορική τους αξία ήταν ένα βασικοί στοιχείο για την επιλογή.
Μάλιστα, αν κάποιος από τους εκλεκτούς των εταιρειών δεν παίζει, υπάρχει ρήτρα την οποία πληρώνουν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας, ύψους 1 εκ. δολαρίων το παιχνίδι. Όλα αυτά μένει να φανεί αν θα διαψευστούν από τα πλέον επίσημα χείλη, αλλιώς σε άλλη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
ΠΗΓΗ: sport24.gr