Ο Τσάβι ανακοινώνει τη Πέμπτη το «αντίο»

Δεν είναι όλες οι ειδήσεις ευχάριστες σε αυτό το φινάλε της σεζόν. Την Πέμπτη (21/05), όταν η Μπαρσελόνα θα επιστρέψει στις προπονήσεις ύστερα από τριήμερο ρεπό, ο Τσάβι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την Μπάρσα στο τέλος της φετινής περιόδου. Πιστεύετε πως έπρεπε να μείνει ή είναι ιδανική συγκυρία για το «αντίο», αφού θα σηκώσει το πρωτάθλημα, αλλά μπορεί να σηκώσει συνολικά τρεις κούπες;
Ο 35χρονος μέσος έχει αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση της Αλ Σάαντ του Κατάρ, όπου αρχικά θα παίξει ποδόσφαιρο και στη συνέχεια θα κάνει μαθήματα προπονητικής στην «Aspire Academy», μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές σχολές στον κόσμο.
Ο Τσάβι, ο οποίος θα ζήσει στο Κατάρ με την σύζυγό του Νούρια στο σπίτι που είχε ο Ραούλ, έχει συμβόλαιο με την Μπάρσα έως το 2016, αλλά από τον σύλλογο δεν πρόκειται να βάλουν κανένα εμπόδιο για την αποχώρησή του, έστω και αν του έκαναν πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο (!), την οποία ο έμπειρος μέσος δεν αποδέχθηκε.
Μετά την συνέντευξη Τύπου, το Σάββατο (23/05) στο ματς με την Λα Κορούνια στο «Καμπ Νόου», θα τιμηθεί και από τον κόσμο και από τον σύλλογο, πιθανότατα και με ένα βίντεο που θα προβληθεί στα μάτριξ με στιγμές της 17χρονης, τεράστιας καριέρας του ως «Μπλαουγκράνα», ενώ θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει και το τρόπαιο του πρωταθλήματος, όντας πρωταθλητής για όγδοη φορά (επίδοση – ρεκόρ).
Το «αντίο» του Τσάβι προανήγγειλε και ο πατέρας του Τζοακίμ, ο οποίος δήλωσε πως «ήρθε η ώρα για τον Τσάβι να πει «αντίο» στην Μπάρσα. Θα ήθελα πολύ να μείνει, αλλά είναι πλέον 35 ετών και πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει. Θα είναι περίεργο να τον δω με άλλη φανέλα που δεν θα είναι της Μπάρσα».
Η Μπάρσα ψάχνει μια ημερομηνία για μια οργανωμένη συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία συγγενών και συμπαικτών, όπως αυτή που έδωσε πέρυσι ο καλός του φίλος, Κάρλες Πουγιόλ. Αρχηγέ, θα μας λείψεις πάρα, πάρα πολύ! Σε ευχαριστούμε για όλα!
* Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το Blaugrana.gr, συνεργάτη του Campion.gr.