Ο Φόνσι Ναδάλες στο Campion.gr!

Ο Φόνσι Ναδάλες στο Campion.gr! Ο Ισπανός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, αμέσως μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, μας μίλησε αποκλειστικά! Μετά από μία εξαιρετική σεζόν τόσο για τον πρώην άσο της Σαραγόσα, όσο και για την ομάδα των Ιωαννίνων, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για τα 3 επόμενα χρόνια.
Φόνσι πριν από λίγα λεπτά υπέγραψες την ανανέωση του συμβολαίου σου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. 
Ναι υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Περνάω πολύ καλά εδώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τόσο από τους συμπαίκτες μου, του προπονητές μου και τη διοίκηση, όσο και από την πόλη και τον κόσμο. Ήταν εύκολη η απόφαση να μείνω, από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις.
Για πόσα χρόνια υπέγραψες;
Για τρία χρόνια.
Πριν από λίγες ημέρες τελείωσε η πρώτη σου σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τόσο εσύ όσο και η ομάδα, πραγματοποιήσατε μια εξαιρετική σεζόν. Ποιές είναι η εντυπώσεις που σου αφήνει;
Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σεζόν που μόλις τελείωσε. Ήταν πολύ καλή τόσο για μένα όσο και για την ομάδα ολόκληρη. Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα στην ομάδα και στον τρόπο ζωής στην Ελλάδα. Όλοι με αγκάλιασαν και αυτό έκανε τα πράγματα ευκολότερα για μένα. Μου έμειναν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις.
Ήταν πιο εύκολο για σένα να εγκλιματιστείς στην ομάδα από τη στιγμή που υπάρχουν εδώ ο Τσάβες και ο Ακόστα;
Ναι ήταν πολύ πιο εύκολο και με βοήθησαν πολύ. Ο Νόε ξέρει και ελληνικά και έτσι ήταν λιγότερες οι δυσκολίες.
Σου αρέσει η πόλη των Ιωαννίνων;
Ναι πάρα πολύ! Είναι μικρή πόλη σχετικά με την Αθήνα, αλλά έχεις τα πάντα. Επίσης και οι κάτοικοι είναι πολύ ζεστοί. Μου μιλάνε όταν με συναντούν στον δρόμο, είναι πολύ φιλικοί.
Για τους φιλάθλους της ομάδας τί έχεις να πεις;
Είναι απίστευτοι και αγαπούν πολύ την ομάδα. Μας το δείχνουν αυτό τόσο στο γήπεδο όσο και καθημερινά έξω. Όλοι μας γνωρίζουν, μας χαιρετούν και μας εμψυχώνουν όπου και να μας βρουν. Είναι παθιασμένοι με την ομάδα, στο γήπεδο τραγουδούν συνεχώς, δεν σταματούν καθόλου!
Ο κύριος Πετράκης σου έδειξε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη και δικαιώθηκε. ποιά είναι η γνώμη σου γι' αυτόν;
Ο κύριος Πετράκης είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Όλοι είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην ομάδα και να αγωνιστώ με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Υπήρξε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες για την απόκτησή σου;
Ναι υπήρξε, αλλά προτίμησα να συνεχίσω στον ΠΑΣ Γιάννινα γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Ποιές είναι οι κυριότερες διαφορές ανάμεσα στο Ελληνικό και το Ισπανικό πρωτάθλημα;
Είναι μεγάλες οι διαφορές. Βέβαια αν εξαιρέσεις τη Μπαρσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο Μαδρίτης που έχουν ξεφύγει, οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν πολύ μεγάλη διαφορά από τις Ελληνικές. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη Σεβίλλη με τη Βαλένθια. Επίσης υπάρχουν και διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού και στην ανάπτυξη. Στην Ισπανία οι ομάδες παίζουν πιο πολύ με πάσες. Ακόμη και η Β κατηγορία στην Ισπανία είναι πολύ σκληροτράχηλο πρωτάθλημα.
Ποιά Ισπανική ομάδα υποστηρίζεις;
Την Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως και η Μπαρσελόνα έχει πάρα πολύ καλή ομάδα! (γέλια)
Τι θα ήθελες να κάνεις μόλις σταματήσεις το ποδόσφαιρο;
Θα ήθελα να ασχοληθώ με τη προπονητική. Όταν έπαιζα στην Ισπανία, προπονούσα παράλληλα και μικρά παιδιά σε ακαδημίες. Έκανα εγώ προπόνηση και μόλις τελείωνα έκανα προπόνηση σε παιδιά. Έχω σαν πρότυπο τον Γκουαρδιόλα που ξεκίνησε την καριέρα του άλλωστε από ακαδημίες.
Στα 4 χρόνια τουλάχιστον που θα μείνεις εδώ, θα μάθεις καλά ελληνικά και μόλις αποσυρθείς θα γίνεις προπονητής σε ελληνική ομάδα!
(γέλια) Ναι, γιατί όχι!