FIFA: Επίθεση Πλατινί σε Μπλάτερ εν όψει των εκλογών

Απέναντι στον νυν πρόεδρο της FIFA και υποψήφιο για επανεκλογή στις αρχαιρεσίες της 29ης Μαΐου, Σεπ Μπλάτερ, βρίσκεται πλέον και επισήμως ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, κατά δήλωση του ιδίου.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή και σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας αποστασιοποιήθηκε δημοσίως από τον γηραιό Ελβετό παράγοντα, ο οποίος θα διεκδικήσει πέμπτη συνεχή θητεία στο ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα.
Ο Πλατινί τάχθηκε στο πλευρό της υποψηφιότητας του Ιορδανού πρίγκιπα Αλ-Χουσεΐν, προτρέποντας μάλιστα τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη συγκεκριμένη επιλογή.
Σύμφωνα με τον Πλατινί, για όσο διάστημα ο Μπλάτερ παραμένει επικεφαλής της η FIFA χάνει σε αξιοπιστία, επειδή εκτιμά ότι «γαντζώνεται στην εξουσία, αλλά δεν έχει το σχεδιασμό για μια πέμπτη θητεία».
Αντίθετα, όπως υποστηρίζει το νούμερο ένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού σώματος, ο Ασιάτης παράγοντας, που έλκει την καταγωγή από τη βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας, «θα ήταν ένας πολύ καλός πρόεδρος».
ΑΠΕ-ΜΠΕ