Τρίτη θητεία στην προεδρία της UEFA για τον Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος της UEFA, στη διάρκεια του 39ου Κογκρέσου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας που πραγματοποιείται στη Βιέννη.
Ο 59χρονος Γάλλος, ο οποίος κατέχει το συγκεκριμένο αξίωμα από το 2007, δεν είχε αντίπαλο στις αρχαιρεσίες κι έτσι οι αντιπρόσωποι των 54 ομοσπονδιών-μελών της UEFA του έδωσαν τη δυνατότητα να παραμείνει στον προεδρικό θώκο για ακόμη μία τετραετή θητεία, την τρίτη συνεχή.
Ο Μισέλ Πλατινί εξελέγη πρόεδρος της UEFA στο 31ο τακτικό συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Ντίσελντορφ, τον Ιανουάριο του 2007, ενώ επανεξελέγη για τη δεύτερη θητεία του στο 35ο τακτικό συνέδριο, στο Παρίσι.
Ο Πλατινί ευχαρίστησε τις ευρωπαϊκές εθνικές ομοσπονδίες για την εμπιστοσύνη που συνεχίζουν να δείχνουν στο πρόσωπό του. «Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πολύ» είπε. «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την ευγενική υποστήριξη σας. Αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο για μένα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε».
«Είμαι υπερήφανος που είμαι συμπαίκτης σας, υπερήφανος που είμαι ο αρχηγός αυτής της νικήτριας ομάδας και υπερήφανος για τα επιτεύγματά μας» πρόσθεσε. «Και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω τις προκλήσεις που μας περιμένουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια».
«Ξέρω ότι μπορώ να υπολογίζω σε σας. Και ξέρετε ότι μπορείτε να υπολογίζετε σε μένα» τόνισε ο πρόεδρος της UEFA. «Είναι η εγγύτητα του δεσμού μεταξύ μας που μας κάνει δυνατούς και μας επιτρέπει να λάβουμε αυτές τις τολμηρές και γενναίες αποφάσεις».
«Αυτή η αμοιβαία εμπιστοσύνη, αυτή η συμμετοχική δημοκρατία, είναι το σήμα κατατεθέν μας, το εμπορικό σήμα μας, και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έχετε το λόγο μου γι΄ αυτό» διαβεβαίωσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ