Ο Πενάλντο 18 πέναλτι περισσότερα από τον Μέσι!

Ο Κριστιάνο δικαιολογεί όλο και περισσότερο τον χαρακτηρισμό Πενάλντο!
Λιονέλ Μέσι (27 γκολ) και Κριστιάνο Ρονάλντο (30) θα παλέψουν μέχρι τέλους για την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ. Ο Λέο, όμως, έχει ένα σημαντικό μείον σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο. Τα πέναλτι που ΔΕΝ του σφυρίζουν, σε σχέση με τον Πορτογάλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Από την σεζόν 2009-10, όταν μετακόμισε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ, στον Κριστιάνο έχουν σφυριχτεί 48 πέναλτι, ενώ στο ίδιο διάστημα ο Λέο έχει πάρει... 30, ήτοι 18 λιγότερα!
Το πιο… τραγικό της σύγκρισης, όμως, είναι ότι ούτε συνυπολογίζοντας ΟΛΕΣ τις σεζόν του Μέσι στην πρώτη ομάδα (έντεκα τον αριθμό), δεν φτάνει τα πέναλτι του... Πενάλντο!
Ο Λέο εκτέλεσε το πρώτο του πέναλτι την τέταρτη αγωνιστική της σεζόν 2007-08 (Μπάρσα – Σεβίλλη), δύο χρόνια πριν φτάσει ο Πορτογάλος στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Προσθέτοντας και αυτά των δύο σεζόν, ο Μέσι έχει 38, άρα δέκα λιγότερα.
Ο Κριστιάνο, μάλιστα, εκτέλεσε το πρώτο του πέναλτι στα… 34 (!) λεπτά της πρεμιέρας του (Ρεάλ – Λα Κορούνια). Αν δεν υπήρχαν οι εκτελέσεις από την άσπρη βούλα, η διαφορά στα γκολ θα ήταν 235-163 υπέρ του Λέο, ενώ τώρα είναι δέκα γκολ μικρότερη.
ΠΗΓΗ: Blaugrana.gr