Νέβιλ: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την ατμόσφαιρα στο Αλί Σάμι Γεν»

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Παρότι πέρασαν σχεδόν 22 χρόνια από εκείνο το ματς, ο Γκάρι Νέβιλ δεν μπορεί να το ξεχάσει. Ο λόγος για την αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλατάσαράι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Νοέμβριο του 1993, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον βετεράνο αμυντικό των «Κόκκινων Διαβόλων» και της Εθνικής Αγγλίας, η αναμέτρηση αυτή έμεινε αξέχαστη, όχι για τον αποκλεισμό τους (3-3 το ματς στο Μάντσεστερ και 0-0 στη Κωνσταντινούπολη) αλλά για την ατμόσφαιρα που συνάντησε.
Οι 30356 φίλοι της Γαλατάσαράι που γέμισαν το παλιό Αλί Σάμι Γεν δημιούργησαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, κάτι που δεν μπορεί να ξεχάσει από ότι φαίνεται ο Νέβιλ. Άλλωστε από εκείνο το ματς, το Αλί Σάμι Γεν πήρε το προσωνύμιο «Κόλαση». Μάλιστα και στις μέρες μας το Νέο Αλί Σάμι Γεν το οποίο το Campion.gr επισκέφθηκε και σας παρουσίασε, αποτελεί το πιο πολύβουο της Ευρώπης (σε ντεσιμπέλ), βάσει επίσημων μετρήσεων.
Ο Γκάρι Νέβιλ μιλώντας στον Αγγλικό Τύπο δήλωσε: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την ατμόσφαιρα που συναντήσαμε τότε. Ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακή! Ολόκληρο το γήπεδο φλεγόταν! Αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς από εμάς που παίζαμε τότε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έχουμε ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο!»