Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος της Μονακό, νίκη η Λεβερκούζεν

Με θρίαμβο της Μονακό επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο και νίκη εντός έδρας της Λεβερκούζεν επί της Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά:
Άρσεναλ - Μονακό 1-3
Στο Λονδίνο έγινε η έκπληξη των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η ρωμαλέα και καλοστημένη Μονακό νίκησε την Άρσεναλ 3-1 και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στο «Λουϊ Ντε», στις 17 Μαρτίου.
Οι «Κανονιέρηδες» πίεσαν στο πρώτο εικοσάλεπτο και φώναξαν στο 10΄ για χέρι του Γουάλας στην περιοχή, αλλά ο Αϊτεκίν «έχασε» τη φάση. Στο 24΄ η κεφαλιά του Ζιρού έστειλε την μπάλα άουτ αλλά στη συνέχεια οι Μονεγάσκοι με σωστή πίεση κάλυψαν τους χώρους και δεν απειλήθηκαν.
Προϊόντος του χρόνου η πίεση της Άρσεναλ «καταλάγιασε» και οι Γάλλοι βρήκαν την ευκαιρία όχι μόνο να βγουν μπροστά αλλά να σκοράρουν κιόλας στο 38ο λεπτό, όταν στο μακρινό σουτ του Κοντόγκμπια η μπάλα κόντραρε στον Μερτεσάκερ και κατέληξε στα δίχτυα του Οσπίνα!
Σαν να μην έφτανε αυτό η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφτασε στο 0-2 στο 53΄με τον Μπερμπάτοφ, από ασίστ του Μαρσιάλ, για να χάσει στο 57΄ την ευκαιρία του αγώνα ο Ζιρού, όταν μετά την απόκρουση του Σούμπασιτς στο σουτ του Σάντσεζ πέταξε την μπάλα άουτ σε άδεια εστία!
Στο 64΄ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γουόλκοτ πλάσαρε, ο Σούμπασιτς απέκρουσε, ο Γουέλμπεκ ξανασούταρε και ο Γουάλας έστειλε με το σώμα την μπάλα σε κόρνερ.
Το φινάλε του αγώνα επεφύλασσε όμως κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσάμπερλεν μείωσε σε 2-1, αλλά ο Καράσκο έσβησε κάθε όνειρο των γηπεδούχων ελάχιστα πριν τη λήξη.
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν η νικήτρια στον πρώτο αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, της οποίας επιβλήθηκε 1-0 στην «Μπάι Αρένα» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ και αύξησε τις ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Βιθέντε Καλδερόν», στις 17 Μαρτίου.
Η Λεβερκούζεν ήταν ανώτερη και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς κράτησε την κατοχή της μπάλας και στο 12ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με την προβολή του Σπάχιτς και την απόκρουση του Μάντζουκιτς επί της γραμμής.
Στο 26ο λεπτό οι «Ασπιρίνες» είχαν τη μεγάλη στιγμή για να προηγηθούν αλλά στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο μακρινός «κεραυνός» του Σπάχιτς χτύπησε με πάταγο στο οριζόντιο δοκάρι του Μόγια.
Από την άλλη, πάντως, οι «Ροχιμπλάνκος» είχαν κάθε δικαίωμα να τα βάλουν με την τύχη τους, καθώς πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο είχαν κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Σικέιρα και Σαούλ να εγκαταλείπουν τραυματίες τον αγωνιστικό χώρο της «Μπάι Αρένα».
Η μέτρια εικόνα της Ατλέτικο συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, κι αυτό η πρωταθλήτρια Ισπανίας το πλήρωσε στο 57΄ όταν ο Τσαλχάνογλου άνοιξε το σκορ για τη Λεβερκούζεν.
Σαν να μην έφτανε η τραγική απόδοσή της, η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες στο 77ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τιάγκο, κι ενώ ούτε ο Γκοντίν θα είναι διαθέσιμος στη ρεβάνς, αφού επίσης συμπλήρωσε κάρτες. ΑΠΕ-ΜΠΕ