Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλο διπλό η Μπαρσελόνα, νίκη η Γιούβε

Με μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Μπαρσελόνα επί της Μάντσεστερ Σίτι και επικράτηση της Γιουβέντους στο Τορίνο επί της Ντόρτμουντ, ολοκληρώθηκαν οι αποψινές αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρσελόνα 1-2
Next… year είπε στη Μάντσεστερ Σίτι η Μπαρσελόνα μετά τη νίκη στο «Έτιχαντ» με 1-2 επί της πρωταθλήτριας Αγγλίας, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «Μπλαουγκράνα» πέτυχαν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη επί ισάριθμων συναντήσεων με τους «Πολίτες», των οποίων είχαν επικρατήσει πέρυσι (νίκη - ισοπαλία) στην ίδια φάση της διοργάνωσης και έγιναν το φαβορί για την πρόκριση, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στο Καμπ Νου στις 18 Μαρτίου.
Τη διαφορά απόψε έκανε ένας μεγάλος Λουίς Σουάρες, ο οποίος «σμπαράλιασε» το κέντρο άμυνας της Σίτι σκοράροντας στο 16ο και 30ό λεπτό, ενώ είχε χάσει και σπουδαίες ευκαιρίες στο 12΄ και το 26΄.
Η Σίτι μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και η επιμονή της ανταμείφθηκε στο 69ο λεπτό με τον Αγουέρο να μειώνει ύστερα από κλέψιμο της μπάλας στον Μέσι, κι ενώ προηγουμένως οι γηπεδούχοι είχαν χάσει ευκαιρίες με τους Τζέκο (48΄, 49΄) και τον σκόρερ στο 54΄.
Η αποβολή του Κλισί, όμως, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74΄ για μαρκάρισμα στον Ντάνι Άλβες ανέτρεψε τα σχέδια του Πελεγκρίνι, καθώς η ομάδα του με παίκτη λιγότερο δεν μπορούσε να πιέσει αποτελεσματικά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ενδιαφέρθηκε να κρατήσει το αποτέλεσμα.
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζαμπαλέτα υπέπεσε σε πέναλτι επί του Μέσι, αλλά ο σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα νικήθηκε στην εκτέλεση από τον Χαρτ.
Γιουβέντους - Ντόρτμουντ 2-1
Στη Βεστφαλία θα κριθεί ποια από τις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Γιουβέντους θα προκριθεί στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ισχνή νίκη της «Βέκια Σινιόρα» στο Τορίνο με 2-1.
Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό ο Τέβες ύστερα από ασθενή απόκρουση του Βαϊντενφέλερ, με τον Αργεντίνο επιθετικό να φαίνεται πάντως εκτεθειμένος. Οι Γερμανοί απάντησαν στο 17΄ με τον Ρόις, ύστερα από σφάλμα του Κιελίνι που γλίστρησε και έχασε την μπάλα.
Η Ντόρτμουντ πλήρωσε την αμυντική αδυναμία της δεχόμενη δεύτερο γκολ, που σημειώθηκε στο 43ο λεπτό από τον Μοράτα, ύστερα από γύρισμα του Πογκμπά, κι ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε μετατεθεί από το 32΄ στο δεξί άκρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Πίστσεκ.
Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου από τον Κιρχ, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο οι ομάδες δεν ρίσκαραν να επιτεθούν αρκούμενες σε κάποια μακρινά και κατά βάση άστοχα σουτ, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει ως είχε και, πλέον, τα πάντα να κριθούν στον επαναληπτικό της 18ης Μαρτίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ