Τσάμπιονς Λιγκ: Ισοπαλίες και ανοικτοί λογαριασμοί

Παρί Σεν-Ζερμέν-Τσέλσι 1-1
Χωρίς νικητή έληξε ένα από τα «μεγάλα» παιχνίδια της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς Παρί Σεν-Ζερμέν και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Γαλλική πρωτεύουσα και θα λύσουν τους λογαριασμούς τους στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ».
Η Παρί πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ως συνήθως όταν αντίπαλος είναι η Τσέλσι αρκεί «μισή» ευκαιρία στους «Μπλε» για να βρεθούν σε θέση οδηγού.
Αυτό συνέβη και στο «Παρκ Ντε Πρενς» στο 36ο λεπτό, όταν σε στημένη μπάλα ο Αζάρ έδωσε ύψος στην μπάλα με τακουνάκι και ο πάντοτε προωθημένος σε τέτοιες φάσεις Ιβάνοβιτς με κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σιρίγκου.
Νωρίτερα οι Παριζιάνοι είχαν χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 11ο λεπτό οι κεφαλιές των Ματουϊντί και Ιμπραΐμοβιτς εξουδετερώθηκαν από τον Κουρτουά, στο 34΄ ο διεθνής Βέλγος τερματοφύλακας «απογειώθηκε» για να πετάξει κόρνερ την κεφαλιά του Καβάνι, ενώ στο 45΄ το απευθείας φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.
Τελικά η Παρί έφτασε στην ισοφάριση νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Καβάνι να σκοράρει το 1-1 στο 54΄ με κεφαλιά από σέντρα του Ματουιντί, ενώ στο 60΄ οι Γάλλοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα, όταν ο Κουρτουά νίκησε τον Ιμπραΐμοβιτς στο τετ α τετ και στη συνέχεια το πλασέ του Λαβέτσι κόντραρε στους αμυντικούς.
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπάγερν Μονάχου 0-0
Στη ρεβάνς του Μονάχου θα κριθεί η πρόκριση στο ζεύγος της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την Μπάγερν, που απόψε αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Λβιβ της Ουκρανίας, με την πρωταθλήτρια Γερμανίας να είναι πια το ακλόνητο φαβορί.
Η έλλειψη ρυθμού ήταν φανερή στο παιχνίδι των γηπεδούχων και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, από τη στιγμή κατά την οποία οι Ουκρανοί είχαν παίξει τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στις 5 Δεκεμβρίου!
Ως εκ τούτου για να αντισταθμίσουν τη δεδομένη ανωτερότητα της Μπάγερν πήγαν το παιχνίδι στη δύναμη και την ένταση, αφήνοντας τους Βαυαρούς να έχουν κατοχή αλλά να μην απειλούν, καθώς και οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήθελαν να ρισκάρουν με το (εξαιρετικό) αντίπαλο τρανζίσιον.
Έτσι οι φάσεις ήταν λιγοστές και αποτυπώθηκαν σε ένα άστοχο σουτ του Ρόμπεν στο 2΄, ένα άλλο του Μίλερ που είχε την ίδια τύχη στο 31΄ και μια επίσης άστοχη προσπάθεια του Ριμπερί στο 43΄, ενώ η Σαχτάρ είχε να επιδείξει το φάουλ του Ρακίτσκι που μάζεψε σε δύο χρόνους ο Νόιερ, στο 25ο λεπτό.
Η ένταση συνεχίστηκε και στην επανάληψη, τελικά δε εκείνος που «πλήρωσε» τα πολλά νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν ο Τσάμπι Αλόνσο, που αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη από τον συμπατριώτη του Ουντιάνο Μαγιένκο στο 65΄.
ΑΠΕ-ΜΠΕ