Και επίσημα πλέον, τέλος εποχής για Τζέραρντ στη Λίβερπουλ!

Μία εκκωφαντική «βόμβα» έσκασε στο Αγγλικό ποδόσφαιρο! H νέα σεζόν θα βρει τον Στίβεν Τζέραρντ να φορά τη φανέλα άλλης ομάδας, και όχι εκείνη της αγαπημένης του Λίβερπουλ, για πρώτη φορά στη ζωή του, αφού δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι!
Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας χθες βράδυ και αναμεταδόθηκε από πλήθος Αγγλικών ΜΜΕ, ενώ σήμερα την επιβεβαίωσαν και επίσημα τόσο οι «Κόκκινοι», μέσω μηνύματος στον λογαριασμό τους στο Twitter, όσο και ο ίδιος ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής με επίσημη ανακοίνωσή του!
Το μήνυμα της Λίβερπουλ:
    #LFC can confirm that Steven Gerrard is to leave the club at the end of the 2014-15 season #LFCicon pic.twitter.com/an6AjmFgvE
    — Liverpool FC (@LFC) January 2, 2015
Η ανακοίνωση του Τζέραρντ:
«Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Μαζί με την οικογένειά μου το σκεφτήκαμε πολύ και ψάχναμε την καλύτερη στιγμή. Προχώρησα στην επισημοποίηση της απόφασής μου προκειμένου να μην υπάρχουν άλλες φήμες για το μέλλον μου. Είναι δύσκολο το αντίο στη Λίβερπουλ που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Είναι, όμως, για το κοινό καλό.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα είναι όμως κάπου που δεν θα μπορώ να ταχθώ απέναντι από τη Λίβερπουλ. Δεν είναι σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ να είμαι αντίπαλος της ομάδας αυτής.
Θέλω να γνωρίσω νέες εμπειρίες σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου και βάσει αυτού πήρα την απόφασή μου. Δεν θέλω να μετανιώνω όταν τελειώσει η καριέρα μου.
Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω τον Μπρένταν Ρότζερς, τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, την ομάδα και όλους. Αποχωρώ υπό εξαιρετικές συνθήκες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και όλο το επιτελείο για τη στήριξή τους.
Ήταν πραγματικά ιδιαίτερο να έχω υπάρξει μέλος αυτού του συλλόγου. Θέλω κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψω στη Λίβερπουλ από οποιοδήποτε πόστο... Απλά για να την υπηρετήσω ξανά.
Μέχρι και το τελευταίο μου παιχνίδι, σας διαβεβαιώ ότι θα είμαι απόλυτα προσηλωμένος και συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις και το καλό της ομάδας.
Για το τέλος άφησα τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Τους καλύτερους οπαδούς του Κόσμου. Θέλω να ξέρετε ότι ήταν τιμή μου που σας αντιπροσώπευα, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν αρχηγός. Απήλαυσα κάθε δευτερόλεπτο της θητείας μου στη Λίβερπουλ και θέλω το τέλος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο».
Ποιος, όμως, θα είναι ο επόμενος προορισμός του σπουδαίου παίκτη; Όπως ο ίδιος έκανε σαφές, δεν θα είναι κάποια Αγγλική ομάδα, με τα Αγγλικά ΜΜΕ να τονίζουν πως θα διασχίσει τον Ατλαντικό και θα υπογράψει σε σύλλογο του επαγγελματικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (σ.σ. ήδη ακούστηκε και γράφτηκε ότι πιθανότατα θα πάει στην LA Galaxy, στην οποία έπαιξε παλαιότερα ένας άλλος σπουδαίος σύγχρονος Άγγλος μέσος, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ)!
Ο Στίβεν Τζέραρντ εντάχθηκε στις ακαδημίες της Λίβερπουλ σε ηλικία οκτώ ετών. Το 1998 ντεμπουτάρισε στην πρώτη ομάδα της ενώ είναι αρχηγός της από το 2003 μέχρι σήμερα. Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια έχει καταγράψει 695 συμμετοχές και 180 γκολ, ενώ έχει κερδίσει τρία Λιγκ Καπ, ένα Τσάριτι Σιλντ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2005), ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2001) και δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι μετά το τέλος του Μουντιάλ του περασμένου καλοκαιριού ο Τζέραρντ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και από την Εθνική Αγγλίας.