Η Μπάρτσα την πρόκριση, η Ατλέτικο τα νεύρα

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε... κυριολεκτικά όλα, η Μπαρσελόνα επιβλήθηκε της Ατλέτικο στη Μαδρίτη με 3-2 και με δύο νίκες (1-0 στο πρώτο ματς) πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.
Το ντέρμπι ξεκίνησε με γκολ, όταν στα 40 δευτερόλεπτα ο Τόρες, μετά από λάθος απομάκρυνση του Μασκεράνο, έγινε αποδέκτης της μπάλας, απέφυγε με ντρίμπλα τον αντίπαλό του και έγραψε το 1-0, ισοφαρίζοντας γρήγορα γρήγορα το σκορ του πρώτου αγώνα.
Όμως, η Μπαρσελόνα είχε... απάντηση, καθώς οκτώ λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 9', ισοφάρισε σε 1-1 με ασίστ του Σουάρες και γκολ του Νεϊμάρ. Στο 21' ο Ζόρντι Άλμπα έπεσε... ξερός από το σημαιάκι του επόπτη (!), ενώ στο 30' ο Μασεράνο έγινε και πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς.
Ανέτρεψε τον Χουανφράν κι ενώ ήταν εκτός περιοχής, ο διαιτητής έδωσε λανθασμένα πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ραούλ Γκαρσία για το 2-1, που ωστόσο δεν έφτανε στην Ατλέτικο. Χρόνος βέβαια υπήρχε, αλλά ο χρόνος κύλησε υπέρ της Μπάρτσα. Και στο 38' έγινε το 2-2, όταν ο Ράκιτιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπούσκετς πήρε την κεφαλιά και ο Μιράντα στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!
Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε λίγο αργότερα και δεύτερο λάθος, αφού δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ζόρντι Άλμπα και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ισπανός, μετά από μπαλιά του Μέσι και αφού είχε κάνει... τρελή κούρσα από τη μία περιοχή στην άλλη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Νεϊμάρ, ο οποίος στο 41' έκανε το 3-2 και ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι.
Το ημίχρονο τελείωσε με τους Τόρες και Νεϊμάρ να είναι έτοιμοι για... ξύλο και τον διαιτητή να αποβάλλει στην ανάπαυλα τον Γκάμπι, με την Ατλέτικο να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες. Και θα μπορούσε να μείνει και με εννέα, αν ο διαιτητής δεν «χαριζόταν» στον Αρντά Τουράν στη φάση του 48ου λεπτού, όταν πέταξε το παπούτσι του στον επόπτη!
Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάποια σπουδαία φάση, αλλά με πολλά νεύρα από πλευράς γηπεδούχων, με τον Μάριο Σουάρες να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μέσι. Πάντως, το γήπεδο αποθέωσε στο φινάλε τον Φερνάντο Τόρες και τον Τσόλο Σιμεόνε, παρότι η Ατλέτικο αποκλείστηκε ξανά...
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr