Κρόιφ: «Παράλογες οι Χρυσές Μπάλες του Ρονάλντο, του απόλυτα ανώνυμου του Μουντιάλ!»

Καταπέλτης ήταν ο θρυλικός Γιόχαν Κρόιφ στην ετυμηγορία του αναφορικά με τις δύο διαδοχικές «Χρυσές Μπάλες» του Ρονάλντο. Σύμφωνα με τον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, η ανακήρυξη του Πορτογάλου ως καλύτερου παίκτη παγκοσμίως για το 2013 και το 2014, δεν είναι απλά αμφισβητήσιμη αλλά και παράλογη.
Ο βετεράνος άσος των Άγιαξ και Μπαρσελόνα, έχει κατακτήσει τρεις φορές το εν λόγω έπαθλο και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της πατρίδας του, «De Telegraaf», αμφισβητεί ξεκάθαρα το κατά πόσο το αποτέλεσμα των δύο τελευταίων ψηφοφοριών ήταν δίκαιο.
«Στο υψηλότερο επίπεδο όλα έχουν να κάνουν με ατομική ποιότητα και επιτεύγματα. Από αυτή την άποψη, είναι παράλογο για 2η συνεχόμενη χρονιά ένας παίκτης να παίρνει το βραβείο να μην έχει παίξει εξαιρετικά και να μην έχει κερδίσει τα περισσότερα τρόπαια» τόνισε ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» και πρόσθεσε: «Το 2013 η Μπάγερν κατέκτησε όλους τους τίτλους και όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο  κέρδισε το βραβείο αντί για έναν παίκτη όπως ο Τόνι Κρόος ή κάποιον άλλο από  την Μπάγερν. Το 2014 ο Κρόος ήταν παίκτης κλειδί ξανά για την ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, κι όμως ξανά δεν ήταν μεταξύ των τριών τελικών υποψηφίων. Ο Ρονάλντο ήταν ο απόλυτα ανώνυμος στο Μουντιάλ!».
Για να επισημάνει η μυθική μορφή της Μπαρσελόνα: «ας το ξεκαθαρίσουμε, δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά πλέον αυτό το βραβείο της FIFA».
(με πληροφορίες από onsports)