Βραβεύτηκαν Τσάβες και Γιάκος

Στο εκπαιδευτήριο-οικοτροφείο της Μονής Δουραχάνης, από τον παπα-Θανάση, έγινε η απονομή των βραβείων στους Κρίστιαν Τσάβες και Ευριπίδη Γιάκο για την ανάδειξή τους σε MVP της 12ης αγωνιστικής και για το Best Goal της 13ης αγωνιστικής αντίστοιχα. Τον διαγωνισμό διοργανώνουν η Σούπερ Λιγκ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η Nova.
Παπα-Θανάσης: Έπαιξα κι εγώ μπάλα στον Ατρόμητο Ιωαννίνων. Σας θέλω πραγματικά εδώ και είναι χαρά μου. Δεν χρειάζεται φανατισμός, μόνο επιθυμία για άθληση. Είναι λάθος να τσακώνονται για το ποδόσφαιρο. Ας είμαι γέρος, ζωντάνεψα κι εγώ σήμερα με αυτά τα παλικάρια. Δεν μπορείτε να καταλάβετε που βρίσκομαι κι εγώ τώρα νοερά. Σας θέλω εδώ να είστε δίπλα μας. Θα χαίρομαι για όλα τα παιδιά, είναι καλύτερα να είναι στον αθλητισμό και όχι αλλού. Να συνεχίζονται να αγωνίζονται για τη νίκη, αλλά και η ήττα σε βοηθάει να αποφεύγεις τα ανήθικα.
Ευριπίδης Γιάκος: Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ψήφισε το γκολ και βγήκε πρώτο. Ήταν ένα γκολ που βγήκε μέσα από ομαδική δουλειά. Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα στη μονή και τον πάτερ Αθανάσιο που μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους κάνουν ένα σπουδαίο έργο. Είναι μεγάλη μας τιμή που βραβευόμαστε εδώ.
Για τον Ατρόμητο: Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή, αν δείξουμε ότι θέλουμε πολύ το παιχνίδι και να παίξουμε συγκεντρωμένα. Πιστεύω ότι μέσα από την αγωνιστικότητά μας θα έρθει η νίκη, την οποία θέλουμε πάρα πολύ.
Για το γκολ: Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου.
Κρίστιαν Τσάβες: Αφιερώνω κάθε βραβείο που παίρνω στην οικογένειά μου εδώ στην Ελλάδα, στην Αργεντινή, αλλά και στα παιδιά μου. Θα συνεχίσω κι εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και θα προσπαθούμε να κερδίζουμε τους αγώνες.
Για το αν τα βραβεία δείχνουν την άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα: Σίγουρα το δείχνει, η ομάδα είναι πολύ καλά αυτόν τον καιρό και θα δώσουμε μια μάχη στο τέλος της εβδομάδας.
Για τον Ατρόμητο: Είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και μακάρι να μπορέσουμε να κερδίσουμε.
* Η μονή Ντουραχάν χτίστηκε από τον Ντουραχάν πασά της Θεσσαλίας γιατί το 1434 πέρασε νύχτα με το στρατό και τον βαρύ οπλισμό του, την παγωμένη λίμνη, χωρίς να το καταλάβει και το θεώρησε θαύμα της Παναγίας, υπήρχε ένα εικόνισμα της Παναγίας εκεί.
Ο παπα-Θανάσης και οι εθελοντές επιτελούν στην μονή εξαιρετικό κοινωνικό έργο αγάπης με την λειτουργία εκπαιδευτηρίου και οικοτροφείου που φιλοξενεί παιδιά έως και 18 ετών.
ΠΗΓΗ: pasgiannina.gr, φωτό: Παππά Παρασκευή