Σφαλιάρα της Νιουκάσλ στη Τσέλσι

Τραυματικό ήταν το πέρασμα από Σεντ Τζέιμς Παρκ για τον Μουρίνιο και τη Τσέλσι. Με τον Παπίς Σισέ να έρχεται... σεληνιασμένος από τον πάγκο, η Νιουκάσλ υποχρέωσε σε ήττα 2-1 τους Λονδρέζους και έδωσε την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι να πλησιάσει στους 3 βαθμούς.
Ο Σενεγαλέζος άσος περνώντας στο γήπεδο στο 53ο λεπτό, πέτυχε και τα δύο γκολ των "ανθρακωρύχων" στο 57' και στο 78'. Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι είχε κάποιες ευκαιρίες απέναντι στην αμυντικά στημένη Νιουκάσλ. Μετά το 30΄ η Νιουκάσλ ισορρόπησε το ματς και είχε μια καλή στιγμή με τον Κουρτουά να αποκρούει την μπάλα σε τετ-α-τετ με τον Κόλμπακ. Στο ημίχρονο έγινε αναγκαστική αλλαγή ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Έλιοτ, ο οποίος είχε πάρει την θέση του τραυματία Κρουλ και αυτός που βρέθηκε εν τέλει να υπερασπίζεται την εστία της Νιουκάσλ ήταν ο 21χρονος Όλνγουικ, που έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι δεν ήταν καθόλου καλή και έτσι η Νιουκάσλ κατάφερε και πήρε προβάδισμα, με τους "Μπλε" να... αποδιοργανώνονται εντελώς μετά το πρώτο γκολ. Στο 81΄ η Νιουκάσλ έμεινε με 10 παίκτες έπειτα από την αποβολή του Τέιλορ με την Τσέλσι να πιέζει ασφυκτικά για την ανατροπή. Με τους γηπεδούχους, όμως, να παίζουν άμυνα με πάθος και τον άπειρο τερματοφύλακα να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων το μόνο που κατάφερε η Τσέλσι ήταν να μειώσει σε 2-1 με γκολ του Ντρογκμπά στο 83΄. Ο Ιβοριανός, που μπήκε αλλαγή στο 67΄, ήταν περισσότερο δραστήριος σε σχέση με τον Ντιέγκο Κόστα, που ήταν σε κακή ημέρα.