Ο Θέμης Τζημόπουλος στο Campion.gr!

Ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα μας μίλησε για την ομάδα του, τον πρόεδρο και τους φιλάθλους της, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον εαυτό του.
Διαβάστε σε ποιές μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες θα ήθελε να αγωνιστεί.
Θέμη πλέον βρίσκεσαι στον πέμπτο χρόνο της παρουσίας σου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μίλησέ μας για τα χρόνια αυτά.
Πιστεύω ότι η παρουσία μου στον ΠΑΣ Γιάννινα όλα αυτά τα χρόνια έχει θετικό πρόσημο. Η ομάδα σαν δυναμικότητα έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη. Από την πρώτη χρονιά που ήρθα, όταν παίζαμε στη Β εθνική, η πορεία μας είναι ανοδική και στόχος μας ήταν να σταθεροποιήσουμε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ πράγμα το οποίο έχουμε καταφέρει. Βγήκαμε μια χρονιά στην Ευρώπη και, άσχετα αν δεν καταφέραμε να παίξουμε, πιστεύω ότι είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό. Γενικά έχω πολύ καλές εντυπώσεις αυτά τα χρόνια και περνάω πολύ καλά.
Μετά τη περυσινή σεζόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του έχει βρει πλέον τη σταθερότητα.
Ο κύριος Πετράκης συνέβαλε τα μέγιστα στο να σωθούμε πέρυσι και πλέον έχει περάσει τον τρόπο σκέψης του και τον δικό του τρόπο παιχνιδιού στην ομάδα. Έχουμε μπει σε ένα σωστό δρόμο και δεν αλλάζουμε. Πιστεύω ότι με τις ανάλογες εμφανίσεις θα μπορέσουμε να κάνουμε πολύ σπουδαία πράγματα.
Ποιοί είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας;
Η χρονιά ξεκίνησε με στόχο τη παραμονή στη κατηγορία. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο πρώτος στόχος που πρέπει να επιτευχθεί για να φύγει από το μυαλό μας. Εγώ θεωρώ ότι η ομάδα είναι για περισσότερα πράγματα και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα.
Το Κύπελλο Ελλάδος αποτελεί στόχο για τον ΠΑΣ;
Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμη με τη Καλαμαριά και είναι στο χέρι μας να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Γιατί όχι να μη το κυνηγήσουμε.
Στα χρόνια που είσαι στον ΠΑΣ σε έχει πλησιάσει άλλη ομάδα;
Είχα κάποιες κρούσεις αλλά προτίμησα να μείνω εδώ.
Πες μας δυο λόγια για τον κ. Χριστοβασίλη.
Ο πρόεδρος είναι πάντα κοντά στην ομάδα και τη στηρίζει. Προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο για τον ΠΑΣ. Επίσης έχει ανθρώπους δικούς του, όπως ο κ. Νιαρχάκος, που είναι πάντα δίπλα μας.
Η πιό δυνατή στιγμή που έχεις ζήσει με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα;
Υπάρχουν αρκετές δυνατές στιγμές. Η άνοδος ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή, η έξοδος στην Ευρώπη επίσης. Η παραμονή τη πρώτη χρονιά που ανεβήκαμε, ήταν μια πολύ καλή στιγμή γιατί ήρθε με πολύ κόπο. Δηλαδή κάθε χρονιά έχω κάτι ευχάριστο να θυμάμαι από την ομάδα.
Οι φίλοι του ΠΑΣ όταν σε συναντούν τι σου λένε;
Οι φίλοι του ΠΑΣ αγαπούν πραγματικά την ομάδα, νοιάζονται γι' αυτή! Συνεχώς ρωτούν για τον ΠΑΣ, μας εμψυχώνουν, χαίρονται στις χαρές και λυπούνται στις λύπες. Η πόλη κινείται στους ρυθμούς του ΠΑΣ Γιάννινα.
Βλέπουμε μια αστάθεια και μια αβεβαιότητα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Αγωνιστικές αναβάλλονται, γίνονται εμβόλιμες κτλ. Αυτό κατά πόσο επηρεάζει τον ΠΑΣ αλλά και γενικά τις ομάδες του πρωταθλήματος;
Υπήρχε μια περίοδος περίπου 20 ημερών χωρίς επίσημους αγώνες. Αυτό από ότι φάνηκε επηρέασε πολλές ομάδες. Και εμείς το είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να μας επηρεάσει. Μόλις ξεκίνησε πάλι το πρωτάθλημα, στο ματς με τον ΟΦΗ, για ένα 20λεπτο δεν είχαμε τα καλύτερα πατήματα αλλά μετά το γκολ η ομάδα ισορρόπησε και κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι το οποίο χάρηκε ο κόσμος. Σίγουρα η αναβολή του πρωταθλήματος επηρεάζει πολύ τις ομάδες και δεν θέλουμε να γίνεται αυτό. Από τη στιγμή που έχει μπει η ομάδα σε ένα δρόμο, είναι κρίμα να διακόπτεται το πρωτάθλημα. Ευτυχώς εμείς δεν επηρεαστήκαμε από αυτό και κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση με τον ΟΦΗ.
Το Σάββατο πήρατε μια πολύ σημαντική ισοπαλία εναντίον του Ολυμπιακού.
Ήταν μια σπουδαία εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα μπήκε στο γήπεδο και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο ματς. Αυτή η εμφάνιση πρέπει να αποτελεί οδηγό για το μέλλον. Δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα μέσα σε οποιαδήποτε έδρα.
Ποιά γούρια έχεις σαν ποδοσφαιριστής;
Δεν έχω κάποια γούρια, απλά η καθημερινότητά μου όλα τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο είναι η ίδια. Δεν αλλάζω κάτι. Είναι στάνταρ η ώρα που θα φάω το μεσημεριανό, το βραδινό. Έχω ένα καθορισμένο πρόγραμμα.
Σε ποιά μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα θα ήθελες να παίξεις;
Από το θα ήθελα μέχρι το μπορώ να παίξω είναι μια απόσταση. Αλλά θα ήθελα στη Μπαρσελόνα γιατί μου αρέσει πολύ να τη βλέπω. Επίσης έχω πολύ συμπάθεια και στην Ίντερ.
Πέρα από τις προπονήσεις, τι άλλο υπάρχει στο πρόγραμμα της ημέρας σου;
Αυτό που σου είπα και πριν, ότι έχω στάνταρ πρόγραμμα. Το φαγητό μου, πίνω καφέ με τους συμπαίκτες μου. Γενικά κάνω χαλαρό τρόπο ζωής.
Η ζωή στα Γιάννενα πως είναι;
Τα Γιάννενα είναι μια πόλη η οποία έχει πολύ καλή ποιότητα ζωής. Προσφέρουν πάρα πολλά πράγματα και είναι πάρα πολύ όμορφα. Είναι μία πάρα πολύ καλή πόλη τόσο για να ζεις όσο και για να παίζεις ποδόσφαιρο.