Μενέζ: «Θα ήμουν φυλακή αν δεν έπαιζα ποδόσφαιρο»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Ζερεμί Μενέζ σε συνέντευξή του στη "Gazzetta dello Sport". Ο Γάλλος άσος της Μίλαν δήλωσε πως το πιθανότερο ήταν να κατέληγε στη φυλακή αν δεν είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.
«Ίσως, και υπογραμμίζω τη λέξη ίσως επειδή δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά, χωρίς το ποδόσφαιρο θα ήμουν στη φυλακή. Πολλοί από τους φίλους με τους οποίους μεγάλωσα μαζί κατέληξαν εκεί. Κλοπές, ναρκωτικά και άλλα τέτοια πράγματα στα οποία μπορείς να μπλέξεις όταν είσαι νέος. Θέλεις τα πάντα αλλά δεν υπάρχουν χρήματα. Κράτησα επαφή μαζί τους όταν ήταν μέσα και κάθε φορά συνειδητοποιούσα πόσο λεπτή είναι η γραμμή που χωρίζει μία ευτυχισμένη με μία διαλυμένη ζωή.
Άφησα το Μπανλιέ τη σωστή στιγμή, στα 13 μου χρόνια, για να μετακινηθώ στη Σοσό. Στα 16 μου έμεινα εκεί και απέρριψα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρόλο που με ήθελε ο Φέργκιουσον καθώς δεν αισθανόμουν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν λέω πως θα ήταν κακή κίνηση, όμως αισθανόμουν ότι ήμουν αρκετά νέος για ένα τέτοιο βήμα και δεν ήμουν έτοιμος. Ίσως να είχα καλύτερη καριέρα όμως αυτό δεν το ξέρω στα σίγουρα. Δεν μετανιώνω πάντως για την απόφαση που πήρα».