Τέτοιο κόμπλεξ, βρε Κριστιάνο μας;

Η αγγλική εφημερίδα «Telegraph» φιλοξένησε αποσπάσματα από την βιογραφία του Λιονέλ Μέσι, γραμμένη από τον δημοσιογράφο Γκιγιέμ Μπαλαγέ, με τίτλο «Messi», με θέμα την σχέση στ-οργής του Λέο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Το 2013, στην τελετή απονομής της «Χρυσής Μπάλας», ο Ρούουντ Γκούλιτ παρατήρησε «μια παράξενη σχέση μεταξύ του Μέσι και του Κριστιάνο. Σχεδόν δεν χαιρετάνε ο ένας τον άλλον». Η σχέση τους, όταν βρίσκονται άλλοι παρόντες, είναι κρύα. Δεν είναι άσχημη. Ο ένας σέβεται τον άλλον, αλλά από απόσταση. Δεν μισεί ο ένας τον άλλον, όπως πολλοί πιστεύουν, αυτό υποστηρίζουν οι οικογένειες και των δύο.
Οι συζητήσεις μεταξύ τους δεν ξεφεύγουν ποτέ από το «Γεια, τι κάνεις, όλα καλά;». Σε δημόσιες εμφανίσεις τους, ο Μέσι περιβάλλεται πάντα από τους δικούς του ή από τους Τσάβι και Αντρές Ινιέστα. Από την άλλη, ο Κριστιάνο εμφανίζεται μόνος του, αφού το να συναναστραφεί με αγνώστους τον τρομάζει.
Ο Ντιέγκο Τόρες αφηγείται μια άγνωστη ιστορία που δείχνει την σχέση των δύο στο βιβλίο του «Ετοιμαστείτε να χάσετε». Αυτό συνέβη στην «Χρυσή Μπάλα» του 2012, την ημέρα που ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, φοβήθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον Tόρες, πως ο Κριστιάνο θα καταλήξει στην Μπαρσελόνα.
Ο Αντρές Ινιέστα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ήταν μάρτυρες του παρακάτω περιστατικού: «Στις 7 Ιανουαρίου του 2013, ο πρόεδρος βρέθηκε απομονωμένος σε μια γωνία του συνεδριακού κέντρου στην Ζυρίχη, παρατηρώντας τον Μέσι κατά την διάρκεια μια συνέντευξης του στην τηλεόραση. Ο Κριστιάνο ξαφνικά εμφανίστηκε στην άλλη άκρη της αίθουσας και τότε συνέβη ακριβώς αυτό που φοβόταν ο πρόεδρος. Ο Μέσι τον προσκάλεσε προς την πλευρά του, ο Κριστιάνο πήγε και άρχισαν τις αγκαλιές σαν τα μικρά παιδιά. Ένιωσε τον κίνδυνο, μπορούσε να δει το μέλλον: Τον Ιανουάριο του 2015, ο Κριστιάνο θα ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί και τότε, οποιαδήποτε ομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Μπαρσελόνα, θα μπορούσε να τον αποκτήσει, χωρίς να διαπραγματευτεί με την Ρεάλ Μαδρίτης».
Ο Μέσι και ο Κριστιάνο δεν είναι φίλοι, άλλα είναι ευγενικοί ο ένας με τον άλλον δημόσια. Οι κοντινοί τους άνθρωποι υποστηρίζουν πως οτιδήποτε άλλο είναι μυθεύματα του Τύπου.
Ο Μέσι θαυμάζει το σουτ και τις αλτικές ικανότητες του Κριστιάνο, αλλά έχει κουραστεί με την προσπάθεια σύγκρισης τους. Καταλαβαίνει πως ούτε ο Πορτογάλος νιώθει άνετα με αυτό και παρακολουθεί χωρίς ίχνος ευχαρίστησης τον υποτιθέμενο ορκισμένο εχθρό του να απαντά με θυμό στις δημόσιες παρενοχλήσεις αυτών που θέλουν να τους δουν να μάχονται.
Ο Κριστιάνο, ο οποίος θα πάρει για πρώτη φορά μέρος σε διαφήμιση μαζί με τον Λιονέλ Μέσι για τις ανάγκες της προώθησης του νέου τάμπλετ της Google, δεν θεωρεί πως υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους. «Ο Μέσι και εγώ είμαστε διαφορετικοί όπως μια Φεράρι και μια Πόρσε» υποστηρίζει.
Ο Κριστιάνο, ίσως σαν ένα σημάδι ανωριμότητας που έχουν τόσοι και τόσοι ποδοσφαιριστές, θεωρεί απαραίτητο να βάλει μπροστά την γενναιότητα του και να αποδεχθεί την πρόκληση μπροστά στους συμπαίκτες του, χωρίς να φοβηθεί τον Mέσι. Ένα λανθασμένο σημάδι ανδρισμού.
Για αυτό, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι συμπαίκτες του Κριστιάνο στην Ρεάλ, ο Πορτογάλος αποκαλεί τον Αργεντινό «πουτ… γιο». Αν, μάλιστα, δει και κάποιον από την ομάδα του να μιλάει με τον Λέο καταλήγει και αυτός να αποκαλείται όπως και ο Αργεντίνος μέσα στα αποδυτήρια.
Σε αυτό το περιβάλλον, ο Κριστιάνο συχνά συγκρίνει την σχέση τους με αυτή ανάμεσα στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι παίκτες της Ρεάλ, με την όχι και τόσο διακριτική αίσθηση του χιούμορ στα αποδυτήρια, έχουν μια λίστα με αστεία για τον Μέσι.
Αυτή περιλαμβάνει να αποκαλούν τον Αργεντίνο σκύλο του Κριστιάνο, ή μαριονέτα, ή αχθοφόρο που κρατάει τις επώνυμες αποσκευές του Πορτογάλου και πολλά ακόμα χειρότερα.
Ο Κριστιάνο ταιριάζει απόλυτα στο επιχειρηματικό πλάνο της Ρεάλ και στην αναζήτηση των «γκαλάκτικος». Ο Μέσι ταιριάζει στο πιο ρομαντικό στιλ που πρεσβεύει η Μπαρσελόνα.
Γι” αυτό η Μπάρσα δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα πουλήσει τον ηγέτη της. Αν οι Καταλανοί λειτουργούσαν σαν επιχείρηση, θα είχαν πουλήσει τον Αργεντίνο στο απόγειο της καριέρας του, όταν θα μπορούσαν να λάβουν το υψηλότερο δυνατό ποσό για αυτόν.
Εάν συνεχίσουν στο ίδιο ρομαντικό μοτίβο, δεν θα αφήσουν τον Λέο να φύγει μέχρι να αποφασίσει ο ίδιος να πάει στην Νιούελς Όλντ Μποις στην Αργεντινή, στα τελευταία του ποδοσφαιρικά βήματα.
Το βράδυ, πάντως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης για όλα τα παραπάνω (ω τι έκπληξη…). Σε αυτή, ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ ανέφερε τα παρακάτω:
«Κυκλοφορούν νέα ότι υποτίθεται πως έκανα υβριστικές αναφορές σχετικά με τον Λιονέλ Μέσι. Αυτό είναι παντελώς ψευδές και έχω ζητήσει από τον δικηγόρο μου να λάβει δράση για να μηνύσει τους υπεύθυνους αυτού. Έχω απόλυτο σεβασμό για όλους τους επαγγελματίες συναδέλφους και βεβαίως ο Μέσι δεν αποτελεί εξαίρεση».
ΠΗΓΗ: Blaugrana.gr