Τα 13 ρεκόρ του Μέσι

Το βράδυ του Σαββάτου (22/11) ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ στη δεκαετή καριέρα του με την Μπαρσελόνα, καθώς με τα γκολ που πέτυχε στο 5-1 επί της Σεβίλλης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της La Liga. O «Λίο» έφθασε τα 253 τέρματα και είναι στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Ξεπέρασε τον σταρ της Μπιλμπάο τη δεκαετία του '50 και του '60, Τέλμο Θάρα και συνεχίζει ακάθεκτος στη δημιουργία μίας επίδοσης που δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να σπάσει.
Αυτό, όμως, είναι μόλις ένα από τα πολλά ρεκόρ του Αργεντίνου σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά:
Ο Μέσι έχει 71 γκολ και του αρκεί ένα για να ξεπεράσει τον Ραούλ και να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία του Champions League. Εχει τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν με τον αριθμό των 68 τερμάτων να προκαλεί ίλιγγο.
Ο Μέσι είναι συλλέκτης της «Χρυσής Μπάλας». Τέσσερις έχει, ήδη, σπίτι του και έχει όλα τα χρόνια μπροστά του, μιας και είναι μόλις 27 ετών, ενώ έχει πάρει και τέσσερις φορές τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην Ευρώπη, όσες δηλαδή και ο μεγάλος Γκερντ Μίλερ.
Στη La Liga μόνο ο «Λίο» έχει καταφέρει μέσα σε μία σεζόν να πετύχει οκτώ χατ-τρικ, ενώ είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη γη που σε365 μέρες που έχει ο χρόνος, σκόραρε 96 φορές!!!!
Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Μπάρτσα με 368 τέρματα, ενώ είναι μοναδικός που έχει σκοράρει σε 21 συναπτά ματς πρωταθλήματος. Εκανε, δηλαδή, μπλακ τζακ.
Μέσα σε μία σεζόν κατάφερε να σκοράρει 50 φορές στο ισπανικό πρωτάθλημα που συνιστά μοναδική επίδοση στα χρονικά της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ μαζί με τον Ντενίλσον των 4 τερμάτων έχουν τα περισσότερα σε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Τέλος, έχει σκοράρει 5 φορές σε ματς Champions League με τον Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ να το ισοφαρίζει φέτος στην επιβλητική νίκη επί της ΜΠΑΤΕ, ενώ είναι ο κορυφαίος σκόρερ των El Clasico με 21 τέρματα συνολικά.
Με απλά λόγια, ο σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα μετρά 13 ρεκόρ. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr