Πώς η Άρσεναλ έχασε τον Μέσι για ένα σπίτι!

Τη σεζόν 2002-03 ο Αρσέν Βενγκέρ είχε στείλει έναν δικό του άνθρωπο, τον Φράνσις Καγκιγκάο να δει τους πιτσιρικάδες της Μπαρσελόνα σε έναν αγώνα με την Πάρμα. Η Άρσεναλ είχε ήδη αποφασίσει πως ήθελε τον Σεσκ Φάμπρεγας, ενώ στα πλάνα της ήταν και η απόκτηση του Ζεράρ Πικέ.
Ο Ισπανός αμυντικός δεν έπαιξε τελικά σε εκείνο το ματς, με τον «κατάσκοπο» των «Κανονιέρηδων» να εντυπωσιάζεται από έναν άλλον παίκτη. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Λιονέλ Μέσι. Ο Καγκιγκάο, ο μοναδικός σκάουτερ ομάδας που ήταν στο γήπεδο, έψαξε αμέσως να βρει τον μάνατζερ του Αργεντίνου, αλλά δεν τα κατάφερε.
Κάποιους μήνες αργότερα, όταν είχε πάει να δει ένα ακόμα τουρνουά ακαδημιών, μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε στον συνομιλητή του... «μακάρι να μπορούσα να βρω κάποιον που έχει σχέση με τον πιτσιρικά...» Και τότε, ο τότε μάνατζερ του Μέσι, ο Χοράσιο Γκαγκιόλι πήγε και του είπε: «Νομίζω πως εμένα ψάχνεις»!
Το ίδιο βράδυ οι δυο τους δείπνησαν μαζί και το ενδιαφέρον της Άρσεναλ για τον Μέσι γρήγορα έγινε πρόταση, η οποία μεταφέρθηκε στον πατέρα του Χόρχε. Ωστόσο, υπήρχε ένα πρόβλημα. Η οικογένεια του Μέσι ήθελε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, ενώ ο πατέρας του έπρεπε να βρει δουλειά. Οι «Κανονιέρηδες», όσο και να `θελε τον παίκτη, δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις της πλευράς του και έτσι η μεταγραφή, που ίσως άλλαζε την ιστορία της Μπαρσελόνα, της Άρσεναλ κλπ, δεν έγινε ποτέ.
Έτσι, το μόνο που κατάφεραν τότε οι Λονδρέζοι ήταν να υπογράψουν με τους Φάμπρεγας και Πικέ. Αλλά τελικά μόνο ο πρώτος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Οι δύο πιτσιρικάδες δεν είχαν στην ουσία δικαίωμα υπογραφής λόγω ηλικίας και έτσι οι εκπρόσωποι της Άρσεναλ τους πρότειναν προφορική συμφωνία. Ο Φάμπρεγας δέχθηκε και την επόμενη χρονιά μετακόμισε στο Λονδίνο, ο Πικέ, μέσω του μάνατζέρ του, είπε όχι.
*** Η παραπάνω ιστορία αναφέρεται στο βιβλίο «Μέσι» του Ισπανού, Γκιγέμ Μπαλάγκ που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
ΠΗΓΗ: theguardian.com, dailymail.co.uk, sentragoal.gr