Φταίνε όλοι για το κάζο!

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, για την εξευτελιστική ήττα από τα Νησιά Φερόε φταίνε όλοι. Και εξηγώ τι εννοώ "όλοι". Φταίει ο Σαρρής, φταίει ο Ρανιέρι, φταίνε οι παίκτες, φταίει και το γραφείο Τύπου (ή όπως αλλιώς θέλουν ας το λένε). Με αυτή τη σειρά.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, φυσικά και έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτός επέλεξε τον Ρανιέρι. Αυτός μιλούσε με Μπιέλσα, Μαρκαριάν, Μπλαχίν και πολλούς άλλους, και προφανώς εντυπωσιάστηκε από το βιογραφικό του Ρανιέρι που έχει να επιδείξει κυρίως ένα Κύπελλο Ιντερτότο και ένα Κύπελλο Ιταλίας. Επίσης το βιογραφικό του Ιταλού τουρίστα έχει να επιδείξει, τα τελευταία 10 χρόνια, 5 απολύσεις και 12 εκ ευρώ από αποζημιώσεις! "Μανούλα" σε αυτά δηλαδή! Και ο Σαρρής δεν ψιλιάστηκε τίποτα! Είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι ο Ρανιέρι είναι επιεικώς ανεπαρκής "προπονητής" και όπου πάει αφήνει πίσω του καμμένη γη. Όλοι το ξέραμε, εκτός του ανθρώπου που τον επέλεξε! Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο που δεν ξέρουμε...
Ο Ρανιέρι, ο γυρολόγος των γηπέδων, ο πλέον αποτυχημένος (προπονητή δεν το λες) που έχει καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος φταίει για όλους τους λόγους που προανέφερα. Τα κατέστρεψε όλα! Η αρχαία Ρώμη, το σύμβολο της παντοκρατορίας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κάηκε σε ένα βράδυ. Ο Ρανιέρι την Εθνική που έφτιαξαν με κόπο, μεράκι, αγάπη και υπομονή ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος, τη κατέστρεψε σε 4 μήνες!
Και πάμε στους παίκτες! Δηλαδή χρειάζονται προπονητή για να νικήσουν τα Νησιά Φερόε;; Ακόμη και την εποχή του Δανιήλ, του Παπαποστόλου, του Γεωργιάδη και του Πολυχρονίου, που τρώγαμε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη, κάτι τέτοιες ομάδες τις είχαμε για πλάκα! Χρειάζονται προπονητή για να νικήσουν την ομάδα που βρίσκεται στην 187η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης, σε σύνολο 209 χωρών;
Γραφείο Τύπου της ΕΠΟ. Προφύλασσε τον Ιταλό γυρολόγο, ως κόρη οφθαλμού! Δεν λέμε να τον κατηγορήσει, αλλά κάτι ανακοινώσεις που καταφέρονται ονομαστικά κατά δημοσιογράφων οι οποίοι, άκουσον άκουσον, τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στον Ρανιέρι, ξεπερνούν τα όρια του αστείου, του γραφικού και του προκλητικού! Λες και οι Έλληνες φίλαθλοι και δημοσιογράφοι είναι ιθαγενείς, και ο Παπαδημητρίου τους πουλούσε χάντρες και καθρεφτάκια!
Νίκος Νικολάου