Στον OTE TV το Champions League και το Europa League

Αλλάζει το τηλεοπτικό σκηνικό στην Ελλάδα, όσον αφορά τα παιχνίδια του Champions League, αφού για την επόμενη τριετία (2015-2018) τα δικαιώματα για τους αγώνες της Τρίτης, απέκτησε ο OTE TV.
Μάχη ΝΕΡΙΤ και ΑΝΤ1 για το "ελεύθερο"
Πέρα από την επίσημη ανακοίνωση για τον ΟΤΕ TV, αναμένεται και η γνωστοποίηση του καναλιού που θα μεταδίδει το παιχνίδι Champions League της Τετάρτης. ΝΕΡΙΤ και ΑΝΤ1 διαγωνίζονται για μια θέση στον τηλεοπτικό "ήλιο". Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού οι επικρατέστεροι υποψήφιοι από τα ελεύθερα κανάλια, κονταροχτυπιούνται στα 4 - 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Τα ποσά της συμφωνίας
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμφωνία για το "πακέτο" του Champions League έκλεισε στα 25 εκατομμύρια ευρώ, με την δεύτερη καλύτερη προσφορά, αυτή της ΝOVA, να ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ θα δείχνει πλέον τα 15 από τα 16 παιχνίδια κάθε αγωνιστικής. Ολα της Τρίτης και όλα -πλην ενός- της Τετάρτης. Οσον αφορά τους αγώνες του Europa League, όλα τα παιχνίδια θα μεταδίδονται από τον OTE TV και όχι από τον ΑΝΤ1 (ή άλλο ελεύθερο κανάλι), όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Τα 32,4 εκατ. της ΕΡΤ!
To 2011 η ΕΡΤ είχε πάρει τα δικαιώματα του Champions League έναντι του ποσού των 32,4 εκατομμυρίων ευρώ, μια συμφωνία που είχε προκαλέσει τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη. Διατάχθηκε έρευνα για απιστία εις βάρος του Δημοσίου από τη διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς φέρεται να έδωσε 32,4 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League, όταν η αμέσως προηγούμενη προσφορά ήταν συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ!
Συν 15 για Τετάρτη και Europa
Επιπροσθέτως, για τα παιχνίδια της Τετάρτης και τα ματς του Europa League, o ΟΤΕ έδωσε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ανεβάζει το συνολικό στα 40 εκατομμύρια.
Ισπανία και Γερμανία στο... ζύγι
Τα δικαιώματα του ΟΤΕ για Ισπανία και Γερμανία, τελειώνουν το 2015 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις. Ο ΟΤΕ θέλει να τα διατηρήσει κάτω από την τηλεοπτική του στέγη.
Τι βλέπουμε και πού;
Ο ΟΤΕ TV από του χρόνου θα δείχνει: Αγγλικό Πρωτάθλημα - Premier League, Ιταλικό Πρωτάθλημα - Serie A, Προκριματικά Euro 2016, Champions League και Europa League. Υπό διαπραγμάτευση για του χρόνου είναι το Ισπανικό Πρωτάθλημα - Primera Division, το Γερμανικό Πρωτάθλημα - Bundesliga και το Κύπελλο Ελλάδας. Πέρα από την Ισπανία και την Γερμανία, στο... ζύγι θα μπει και το Κύπελλο Ελλάδας, αφού τα δικαιώματα παραχωρούνται ανά σεζόν.
Η διαφορά σε σχέση με το υπάρχον "πακέτο"
Παραμένει η επιλογή του αγώνα της Τετάρτης από το ελεύθερο κανάλι, αλλά "κόβονται" από την UEFA - TEAM κάποιες μεταδόσεις από τη φάση των "16" και μετά. Σε εκείνες τις φάσεις κάποια παιχνίδια θα μεταδίδονται από το συνδρομητικό. Το ίδιο ισχύει και για τα προκριματικά του Αυγούστου, που το "πλεονέκτημα" θα το έχει ο ΟΤΕ.
ΠΗΓΗ: sport24.gr