Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ 8-0!

«Άγιοι», αλλά μην τους βρεις στη μέρα τους! Η Σαουθάμπτον δεν λυπήθηκε στιγμή τη Σάντερλαντ, κάτι που αποτυπώθηκε στο απίστευτο 8-0 του «Σεντ Μέρις», που τη διατήρησε στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ με το πέρας τον οκτώ πρώτων αγωνιστικών!  
Οι ποδοσφαιριστές του Ρόναλντ Κούμαν απέδειξαν ακόμη μία φορά ότι είναι «φτιαγμένοι» για τρομερά πράγματα τη φετινή περίοδο, ισοπεδώνοντας την αντίπαλό τους παρά το γεγονός ότι από το πρώτο ημίχρονο είχαν αποκτήσει σκορ ασφαλείας (3-0)! Δύο αυτογκόλ, δύο τέρματα του Πελέ και από ένα των Τάντιτς, Γουανιάμα, Κορκ και Μέιν ήταν υπέραρκετά για την ιστορική νίκη των «Αγίων»!
Τρομερό κάζο για την ομάδα του Γκους Πογιέτ, η οποία δεν μπόρεσε στιγμή να κόψει τις ορμές των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της Ιστορίας τους.
Το ματς:
Δεν χρειάστηκε πολύ για να... ξεκλειδώσει την άμυνα της Σάντερλαντ. Μόνο το απίστευτο αυτογκόλ του Βεργίνι στο 12’ για να δώσει στη Σαουθάμπτον το προβάδισμα και να μετατρέψει το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε παράσταση για έναν ρόλο! Οι «Άγιοι» δεν σταμάτησαν λεπτό, από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, να πιέζουν την αντίπαλο!
Το πρέσινγκ ήταν ασφυκτικό και κάθε... κατεβασιά των γηπεδούχων μύριζε ευκαιρία! Στο 18’, λοιπόν, ήταν η σειρά του Γκρατσιάνο Πελέ να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να δώσει ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα του.
Εκείνη τη στιγμή, οι «Μαυρόγατες»... παρέδωσαν. Αδυνατούσαν να εκδηλώσουν οργανωμένες επιθέσεις και μοιραία φαίνονταν συμβιβασμένοι με ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τη Σαουθάμπτον, έπειτα από το τέρμα του Κορκ στο 37’ που ουσιαστικά «τελείωσε» τους φιλοξενούμενους.
Απόλυτα φυσιολογικά, λοιπόν, στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Σάντερλαντ να βγει στην επίθεση και να απειλήσει. Οι παίκτες του Γκους Πογιέτ δοκίμασαν σε αρκετές περιπτώσεις τα πόδια τους, όμως ήταν εμφανής η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα οι «Άγιοι» έκαναν τέσσερα τα τέρματά τους με δεύτερο αυτογκόλ, αυτή τη φορά με... δράστη τον Μπρίντκατ στο 63’. Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο, ο Πελέ εκμεταλλεύτηκε την... ψυχρολουσία των φιλοξενούμενων και λίγα λεπτά αργότερα σημείωσε το 5-0 (68’)!
ΠΗΓΗ: England365.gr