Βαφτίζουν τα παιδιά τους "Λιονέλ" και "Μέσι"!

Στη Καταλωνία σαρώνει το όνομα του Αργεντίνου σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα, Λιονέλ Μέσι, ενώ στο Ροζάριο απαγορεύουν την χρησιμοποίηση του επιθέτου του ως… όνομα! Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και ίνδαλμα για πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που βαφτίζουν τα παιδιά τους με το όνομα Λέο, προς τιμήν του Λιονέλ Μέσι, αλλά και αυτοί που επιχειρούν να τα βγάζουν… Μέσι, ως όνομα!
Σύμφωνα με την εκπομπή «La Graderia» του ραδιοφωνικού σταθμού «Cadena Ser», πέντε από κάθε χίλια παιδιά στην Καταλωνία έχουν βαφτιστεί με το όνομα «Λέο», το οποίο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 σχεδόν δεν υπήρχε.
Το 2012 γράφτηκαν στο ληξιαρχείο με αυτό το όνομα 355 παιδιά, μόλις δύο λιγότερα από το πλέον ξεχωριστό όνομα στην επαρχία, το Τζόρντι, προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Καταλωνίας.
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία του 2013 και θα διαπιστωθεί αν το Λέο θα ξεπεράσει σε προτιμήσεις το Τζόρντι. Το Λέο είναι το 22ο πιο δημοφιλές όνομα, μακριά από το πρώτο (Μαρκ). Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην Καταλωνία υπάρχουν περισσότεροι «Ίκερ» απ’ ότι «Λέο».
Και ενώ στην Καταλωνία υπάρχουν πολλοί φαν του «Λέο», στην Αργεντινή υπήρξε ένας… αθεόφοβος που, στο Ρίο Νέγκρο, δήλωσε το νεογέννητο παιδί του με το όνομα «Μέσι» στο ληξιαρχείο!
«Είμαι ο πατέρας του Μέσι» είπε με καμάρι ο Έκτορ Βαρέλα, ο οποίος ενέγραψε το παιδί του με το όνομα Μέσι Ντανιέλ Βαρέλα. «Ο Λέο είναι είδωλο για εμένα και όπως εκείνον δεν έχω δει κανέναν. Και δεν θα υπάρξει, λόγω και του ανθρώπου που είναι, πάντα ταπεινός και ευγενικός με όλους» συμπλήρωσε ο Έκτορ.
Με αφορμή αυτή την… τρελή ιστορία, υπάλληλοι στο ληξιαρχείο του Ροζάριο, την γενέτειρα του Λέο, ξεκαθάρισαν πως απαγορεύεται η εγγραφή νεογέννητων παιδιών με το όνομα «Μέσι», γιατί μπορεί να προκληθούν μπερδέματα…
ΠΗΓΗ: Blaugrana.gr