Ποινές για όσους αρνούνται τις Εθνικές προανήγγειλε ο Πλατινί

Ποινές προανήγγειλε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί για τους Φίλιπ Λαμ και Φρανκ Ριμπερί σε περίπτωση που αρνηθούν να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενη κλήση των ομοσπονδιακών τεχνικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, αντίστοιχα.
Παράλληλα, θέλησε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι μονομερείς αποφάσεις επί του θέματος δεν είναι αποδεκτές, καθώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας υπήρξε ένα «ρεύμα» οικειοθελών αποχωρήσεων, με πρώτους και καλύτερους τους προαναφερόμενους άσους της Μπάγερν Μονάχου.
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Bild» ο πρώτος παράγοντας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπογράμμισε ότι «δεν είναι απόφαση των παικτών αν θα ενταχθούν στην Εθνική ομάδα. Αν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ του Λαμ και του Λεβ και ο προπονητής σταματήσει να τον επιλέγει, είναι ένα θέμα. Όμως καταρχάς αυτό είναι απόφαση του Λεβ, όχι του Λαμ».
Για την περίπτωση του Ριμπερί είπε ότι «δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του αν θα παίξει ή όχι για τη Γαλλία. Αν ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ τον καλέσει, οφείλει να πάει στην Εθνική ομάδα. Αυτό ορίζουν οι κανονισμοί της FIFA. Αν δεν το κάνει, θα αποκλειστεί από τρία ματς της Μπάγερν Μονάχου».
Ταυτόχρονα, ο Πλατινί εξέφρασε απορία για την απόφαση του συμπατριώτη του. «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να τον καταλάβω. Είναι Γάλλος και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξάγεται το 2016 στη Γαλλία, όχι στην Πολωνία. Θα έπρεπε να επιθυμεί να παίξει», κατέληξε ο Πλατινί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ