Ο μισθός-πρόκληση του Φύσσα στην Εθνική!

Μισθό-πρόκληση για την κρίση που βιώνει η Ελλάδα απολάμβανε ο Τάκης Φύσσας στην Εθνική ομάδα ως τεχνικός διευθυντής. Ο παλαίμαχος άσος καθάριζε το μήνα
14000 ευρώ για καθήκοντα που θα μπορούσε να αναλάβει και ένας απλός υπάλληλος της ΕΠΟ που έτσι κι αλλιώς πληρώνεται από την ομοσπονδία. Μιλάμε οπωσδήποτε για ποσό-μαμούθ αν αναλογισθεί κανείς τα δεδομένα της εποχής, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και, φυσικά, τους μισθούς πείνας που παίζουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Ο Τάκης Φύσσας, που ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο πριν από έξι χρόνια, απολύθηκε πριν από μερικές μέρες με απόφαση του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θεώρησε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει τεχνικός διευθυντής στην ομάδα και χωρίς να αμφισβητήσει το έργο του Φύσσα εισηγήθηκε να καταργηθεί η θέση. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, αντικαταστάτης στο συγκεκριμένο πόστο που καθιερώθηκε επί θητείας Σοφοκλή Πιλάβιου.
Το γεγονός ότι η αμοιβή του Φύσσα άγγιζε τα 170000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή την εξαετία που δούλεψε έβγαλε παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, δεν αναιρεί, φυσικά, την προσφορά του παλαίμαχου άσου στην Εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Ο ρόλος του Φύσσα ενδεχομένως να ήταν σημαντικός, αν και όχι απαραίτητος όταν η ομοσπονδία αντιμετωπίζει για παράδειγμα οικονομικά προβλήματα, ωστόσο αυτό, σε συνάρτηση με τις αποδοχές του, δεν βαραίνει τον ίδιο αλλά προφανώς την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ.
ΠΗΓΗ: Sportdog.gr