Ο Αντώνης Σαπουντζής στο Campion.gr!

Το Campion.gr έχει τη τιμή να φιλοξενεί τον Αντώνη Σαπουντζή! Ο Αντώνης Σαπουντζής, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της Ιστορίας του Πανιωνίου, Κυπελλούχος 1998 απέναντι στον Παναθηναϊκό, μας μίλησε αποκλειστικά για την καριέρα του στους "Κυανέρυθρους", στον Άρη, στον Εδεσσαϊκό, στον Ηρακλή και στην Εθνική. Ποιός μπορεί να ξεχάσει ότι ήταν ο ηγέτης του Πανιωνίου σε εκείνη τη τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου από την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Μας μίλησε επίσης και για τα Ιστορικά ματς που έδωσε απέναντι στη μεγάλη Λάτσιο του Σάλας, του Βιέρι, του Μαντσίνι, του Νέστα, του Κονσεϊσάο, του Νέντβεντ, του Μπόκσιτς, του Στάνκοβιτς και του Μιχαήλοβιτς. Ένας παίκτης-έμβλημα για τους φίλους του Πανιωνίου, που έγινε σύνθημα στα χείλη τους και που έκανε τη "Πλατεία" να πίνει νερό στο όνομά του! Διαβάστε επίσης τι λέει για Πάντιτς και Καραταΐδη.
Αντώνη με τι ασχολείσαι αφότου αποσύρθηκες από την ενεργό δράση;
Έχω δίπλωμα προπονητή UEFA B και έχω δική μου ακαδημία, του Ηρακλή Έδεσσας.
Έκανες μια μεγάλη καριέρα. Ποια στιγμή ξεχωρίζεις ως την πιό σημαντική;
Η σημαντικότερη στιγμή θα έλεγα ότι είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Πανιώνιο απέναντι στον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκη".
Τι ήταν για τον Πανιώνιο αυτή η επιτυχία; Η ομάδα ανέβηκε επίπεδο, έπαιξε στην Ευρώπη.
Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο Πανιώνιος ήταν η πιο οργανωμένη ομάδα. Είχε βγάλει πολλούς μεγάλους παίκτες  οι οποίοι πήγαν σε μεγαλύτερες ομάδες. Όπως για παράδειγμα ο Ναλιτζής, ο Βόκολος και ο Φύσσας.
Πως ήταν για εσάς τη μία χρονιά να παίζετε μόνο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, και την επόμενη σεζόν να παίζετε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να αντιμετωπίζετε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τη Λάτσιο με γαλαξία αστέρων στις τάξεις της;
Ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Τόσο η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, όσο και η συμμετοχή μας στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Αποκλείσαμε στον πρώτο γύρο τον Απόλλωνα Λεμεσού, στον δεύτερο γύρο τη Χάκα από τη Φινλανδία, και στον τρίτο γύρο αντιμετωπίσαμε τη Λάτσιο. Το είδαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές σαν χαρά και σαν γιορτή γιατί δεν παίζεις κάθε μέρα με τέτοιες ομάδες με τεράστια ονόματα στις τάξεις τους. Η Λάτσιο τότε ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ιταλία, με πάρα πολύ χρήμα και αυτές οι αναμετρήσεις έμειναν σε μένα και πιστεύω και σε όλους τους ποδοσφαιριστές.
Για τους παίκτες του Πανιωνίου τι είναι η "Πλατεία";
Ο Πανιώνιος θα έλεγα ότι μοιάζει περισσότερο με επαρχιακή ομάδα παρά με ομάδα κέντρου. Έχει πάρα πολύ κόσμο που αγαπάει την ομάδα και όταν πας στον Πανιώνιο νιώθεις σαν οικογένεια.
Ποιός ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες στη καριέρα σου;
Ο Μίλινκο Πάντιτς, που παίξαμε μαζί για μία σεζόν.
Ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισες;
Ο δυσκολότερος ήταν ο Κυριάκος ο Καραταΐδης του Ολυμπιακού. Ένας πάρα πολύ καλός αμυντικός.
Πες μας δυο λόγια για τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκες.
Ξεκίνησα τη καριέρα μου από τον Εδεσσαϊκό. Καλά χρόνια τότε. Είχαμε δύο ανόδους. Από τη Γ στη Β Εθνική και από τη Β στην Α Εθνική κατηγορία. Από τότε όμως έχει πάρει τον κατήφορο και εδώ και σχεδόν μία δεκαετία βρίσκεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ο Άρης, ο οποίος είναι από τις μεγάλες Ελληνικές ομάδες, τα τελευταία χρόνια έχει διοικητικά προβλήματα και γι' αυτό βρίσκεται στη Γ Εθνική. Όμως θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα συνέλθει και θα επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Ο Πανιώνιος έχει μια σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια και παρότι μαστίζεται από διοικητικά προβλήματα έχει μια σταθερή πορεία στη Σούπερ Λίγκα. Από εκεί και πέρα και ο Ηρακλής έχει τα ίδια σχεδόν προβλήματα με Άρη και Εδεσσαϊκό, οικονομικά και διοικητικά και βρίσκεται στη Β Εθνική. Θα έλεγα όμως ότι οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα είναι πάρα πολύ καλές με πάρα πολύ κόσμο και είναι κρίμα να μην είναι στη Σούπερ Λίγκα.
Ήταν σωστή η επιλογή του Άρη να παίξει στη Γ Εθνική;
Ναι θεωρώ ότι ήταν η πιο σωστή επιλογή. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι η ομάδα οικονομικά δεν πήγαινε καλά, χρωστούσε πάρα πολλά χρήματα και στο δημόσιο και σε ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα τα τελευταία δύο χρόνια να μην είναι στη πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, που αρμόζει στον Άρη. Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι του συλλόγου πήραν τη σωστή απόφαση για να ξεκινήσει η ομάδα, όπως και η ΑΕΚ, από το μηδέν.
Στον πάγκο ποιας από τις πρώην ομάδες σου θα ήθελες να καθίσεις σαν προπονητής;
Σε όλες τις ομάδες. Με όλες τις πρώην ομάδες μου έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις και πάρα πολύ καλές αναμνήσεις. Αν σκεφτόμουν όμως να κάνω αυτό το άλμα θα προτιμούσα να πάω στον Άρη.
Υπάρχουν στο ποδόσφαιρο σήμερα "δεκάρια" με την έννοια που λέγαμε παλαιότερα;
Το ποδόσφαιρο έχει γίνει, ας πούμε, πιο δύσκολο. Οι ποδοσφαιριστές εφαρμόζουν άλλη τακτική και θέλουν και από τους έντεκα ποδοσφαιριστές δουλειά μέσα στο γήπεδο. Αυτό το παλιό το "δεκάρι" που θα έβγαζε μια μπαλιά ή μία ασίστ δεν πιστεύω ότι υπάρχει και δεν πιστεύω ότι ταιριάζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο γιατί βλέπουμε ότι μαρκάρουν όλοι, ότι τρέχουν όλοι, ότι κυνηγούν το γκολ όλοι και δεν πιστεύω ότι το χρειάζεται ο προπονητής.
Έχεις φορέσει τη φανέλα όλων των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Ποια είναι η γνώμη σου για τη νέα Εθνική του Ρανιέρι;
Ξεκινήσαμε άσχημα στα προκριματικά για το Euro 2016. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είχε ευθύνη ο προπονητής γιατί ήταν πολύ μικρό διάστημα στην ομάδα, δεν είχε κάνει πολλές προπονήσεις και δεν ήξερε το υλικό. Δεν μπορούμε να του ρίξουμε καμία ευθύνη. Υπάρχει όρεξη, υπάρχει νέο αίμα που έρχεται και που αγωνίστηκε το παιχνίδι με τη Ρουμανία. Ο όμιλος είναι βατός. Παίξαμε με τον πιο δύσκολο αντίπαλο, δεν καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι στη συνέχεια θα πάρουμε τη πρόκριση.
--------------------------------------------------------------------------------
* Μαζί μας στη συνέντευξη είχαμε τη τιμή να έχουμε και τους δύο γιούς του Αντώνη, τον Γιάννη και τον Τάσο. Ο Γιάννης, ο μικρότερος σε ηλικία, αγωνίζεται στις ακαδημίες του Ηρακλή Έδεσσας και όπως μας είπε, όνειρό του είναι να φορέσει μια μέρα τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Ο Τάσος, ο μεγαλύτερος, αγωνίζεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και όνειρό του είναι να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους. Εμείς θα τους ευχηθούμε πρώτα από όλα να είναι γεροί, και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Πάντως είμαστε σίγουροι πως με τον Αντώνη Σαπουντζή πατέρα, θα έχουν πολύ ταλέντο να πάρουν.
Επίσης στη συνέντευξη, όπως διακρίνετε και στη φωτογραφία, ήταν και ο συνεργάτης του Αντώνη στις ακαδημίες του Ηρακλή Έδεσσας, ο Θωμάς Ουζούνης. Στόχος τους είναι εκτός από το να γίνουν τα παιδιά που έχουν στην ακαδημία, καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί αθλητές, να έχουν ποδοσφαιρική και αθλητική παιδεία που θα βασίζεται στο ήθος και στον σεβασμό.