Λέο κερνάει, «Νέι» πίνει!

Ο Νεϊμάρ… ξεμπλόκαρε την πολύ καλή Μπαρσελόνα (2-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο) για το «3 στα 3» και το ονειρικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τρίτη καλή εμφάνιση, τρίτη νίκη, τρίτο σερί ματς χωρίς γκολ παθητικό. Το 2-0 της Μπάρσα επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο εορταστικό (λόγω Senyera) «Καμπ Νου» μπορεί να εξηγηθεί με δύο λέξεις: Μέσι – Νεϊμάρ. Ο Λέο δημιούργησε, ο «Νέι» εκτέλεσε και κάπως έτσι οι «Μπλαουγκράνα» έδωσαν συνέχεια στο ιδανικό τους ξεκίνημα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Η Αθλέτικ μπήκε δυνατά, πίεζε ψηλά και δυσκόλευε την κυκλοφορία της Μπάρσα, η οποία πάντως δεν άργησε να αποκτήσει τον έλεγχο για να δώσει αυτή το τέμπο του αγώνα. Πέδρο και Μουνίρ, ξεκινώντας στις αντίθετες πλευρές της επιθετικής γραμμής (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), είχαν τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Γκόρκα Ιραϊθόθ και η… αστοχία αντίστοιχα απέτρεψαν το πρώτο γκολ.
Οι «Μπλαουγκράνα» είχαν σταθερά τον έλεγχο, η Αθλέτικ περίμενε την ευκαιρία της στην κόντρα, αλλά χρειάστηκε και πάλι τις αποκρούσεις του Ιραϊθόθ για να μην βρεθεί πίσω στο σκορ, και πάλι σε κοντινή προσπάθεια του Μουνίρ.
Ο νεαρός ήταν πολύ δραστήριος, σε αντίθεση π.χ. με τον Λιονέλ Μέσι, αλλά ο διαιτητής Φερνάντεθ Μπορμπαλάν του αρνήθηκε ένα πέναλτι σε σπρώξιμο του Κάρλος Γουρπέγι, ενώ σφύριξε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, σε μια φάση όπου οι προϋποθέσεις για γκολ ήταν ιδανικές.
Ο Μασεράνο, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο, αντικαταστάθηκε (προληπτικά) από τον Ζεράρ Πικέ στο δεύτερο, όπου και πάλι η Μπάρσα είχε τον πρώτο λόγο, με τον Μουνίρ να σκοράρει, αλλά να ακυρώνεται το γκολ για ανύπαρκτο οφσάιντ. Η φάση, πάντως, ήταν οριακή.
Η Μπάρσα πίεζε, ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο ματς τον Νεϊμάρ αντί του Μουνίρ, αλλά το γκολ δεν έρχονταν, με τον θεατή Λουίς Σουάρες να… τρελαίνεται στα επίσημα, ανήμπορος να βοηθήσει λόγω της τιμωρίας του.
Η λύτρωση ήρθε όταν το δίδυμο Μέσι – Νεϊμάρ… συνδέθηκε. Σε κόντρα ο Λέο σέρβιρε στον «Νέι» και ο Βραζιλιάνος επιθετικός νίκησε τον ανίκητο μέχρι εκείνο το σημείο Γκόρκα (79′), ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ύστερα από νέα εξαιρετική κίνηση και πάσα προς τα πίσω του Μέσι, ο Νεϊμάρ διπλασίασε τα τέρματα του και της Μπάρσα (84′).
ΠΗΓΗ: Blaugrana.gr