Η Γαλατάσαράι τίμησε τον μεγάλο Μετίν Οκτάι! (photos)

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Την μνήμη του εμβληματικού Μετίν Οκτάι τίμησε στον αγώνα εναντίον της Εσκισεχίρσπορ η Γαλατάσαράι. Στο ματς που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (0-0 τελικό) στο Αλί Σάμι Γεν και που έκανε το ντεμπούτο του ο Γκόραν Πάντεφ (photo), συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, με τη "Τσιμ Μπομ" να μη τον ξεχνάει.
Ο "Βασιλιάς χωρίς Στέμμα" όπως ήταν το προσωνύμιό του υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της Γαλατάσαράι αλλά και του πρωταθλήματος της Τουρκίας κατακτώντας με την ομάδα του Βοσπόρου 2 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα στα 13 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της.
Ο Μετίν Οκτάι γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1936 και "έφυγε" από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 σε ηλικία 55 ετών. Στη καριέρα του, εκτός από τη Γαλατάσαράι, αγωνίστηκε στην Ισμίρσπορ, στην Ιταλική Παλέρμο και στην Εθνική Τουρκίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προπονητικό κέντρο της Γαλατάσαράι φέρει το όνομά του. Στις ακόλουθες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και το κέρινο ομοίωμά του που υπάρχει στο Μουσείο τς ομάδας.